Frissen Zalából

2021.12.18. 11:00

Átadnák az államnak az új zalaegerszegi uszoda üzemeltetését

Az új városi uszoda működtetéséről is tárgyalt a héten a közgyűlés. A döntésekről Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be a városházán.

Szabó Judit

Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Elmondta, hogy az uszoda 2022 tavaszára elkészül, ugyanakkor a megnyitás öröme mellett gondolni kell a működtetés terhére is. A régi uszoda fenntartása 2019 előtt évi 40 millió forint veszteséget termelt, az új, hatalmas létesítmény akár évi 400 milliós mínuszban is lehet. Az önkormányzat azt a megoldást vizsgálja, hogy az állami beruházással és támogatásból megépülő létesítmény fenntartását az államnak adja át. Így a belépőjegyek, bérletek, sávbérlési díjak valószínűleg magasabbak lesznek a helyben megszokottnál. Az önkormányzat ezért hozzájárulna az üzemeltetéshez a korábban erre a célra fordított évi 40 millió forinttal, hogy csökkenteni lehessen a zalaegerszegi lakcímmel rendelkezők belépődíjainak és bérleteinek árát, a diákok úszásoktatásának költségét, valamint a Zalaegerszegi Úszó Klub sávbérlési díját, összegezte a polgármester. 

Kitüntetésekről is döntött a közgyűlés. Innovációs Díjban részesül a Tungsram és a Magnetic. Kultúra Mecénása Díjat kap az Euro-Geo Kft., a kétévente esedékes Keresztury Dezső Díjat pedig Dávidházi Péter irodalomtudósnak, akadémikusnak ítélték oda. 

Új lakóterületet építene egy magánvállalkozó a volt laktanya egy részén, az Ebergényi úton. A telket 56,6 millió forintért értékesíti a közgyűlés. 

A településszerkezeti terv, az építési szabályzat és a településrendezési eszközök módosítását megelőző döntések ismét számos helyszínt érintettek. Határozatok születtek a református templom felújítása, a Science Park, a Gébárti-tavi fejlesztések, a lazacfarm és társasházépítések ügyében, bővülne a Mindszenty-iskola vívóterme, s idősotthoni beruházás lehetőségéről és a Juhász Intertrans Kft. fejlesztési terveiről is szó esett, valamint arról, hogy új gyártócsarnokot építene a EuropTec Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában