Frissen Zalából

2021.12.09. 17:30

A Göcsej Sportlövész Egyesület ajándékkal érkezett a Bogáncs Állatmenhelyre

Messze hallatszó hangos ugatás jelezte a Csilla dűlőben, hogy vendégek jöttek, a Bogáncs állatmenhely lakói kitörő lelkesedéssel fogadták a jövevényeket.

Arany Gábor

Gecse Péter is sétálni vitt egy kutyát

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A Göcsej Sportlövész Egyesület kutyabarát tagjai nem üres kézzel érkeztek. Gerencsér Miklós, a félszáz tagot számláló egyesület vezetője elmondta, hogy az állatmenhely lakóinak két mázsa tápot vásároltak, és több tízezer forint értékben egy karton fájdalomcsillapító gyógyszert is hoztak. Elkísérte őket Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője, de most nem hivatalos minőségében érkezett. Az egyesületi felajánláshoz csatlakozott, így 200 liter macskaalommal is gazdagodott a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület által működtetett menhely.
 

Talán még az ajándéknál is nagyobb örömet okozott a négylábú lakóknak, hogy az átadást követően sétáltatás következett.
 

Abai Erika, a menhely vezetője arról számolt be, hogy 150 kutyáról gondoskodnak, s általában 15 macska él velük, az ideiglenes befogadóknál pedig további 70-80. A menhely felnőtt lakóinak ellátására naponta 20 kiló hús és 50 kiló táp fogy el. Ezenkívül a kölykök és a betegek speciális táplálékot kapnak. Önkéntesek is segítenek a munkában, és különösen jó szívvel fogadják a sétáltatókat, ezt ugyanis a járvány miatt sem kellett korlátozni. Legközelebb vasárnap tartanak nagy közös sétáltatást, kutyakarácsonyt 10 és 15 óra között a Parkerdőben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában