Frissen Zalából

2021.11.28. 09:26

Termelői vásár adventi hangulatban Felsőrajkon

Az év utolsó termelői vásárát rendezték meg szombaton a várudvarban.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Csikós Dóra és Zsuppánné Horváth Mária pogácsával és teával is kedveskedett a vásározóknak, képünkön Tuboly-Szabó Katalinnak Fotó: Horváth-Balogh

Amint azt már a termelői vásár látogatói megszokhatták, ezúttal számos kézműves terméket kínáltak a termelők a füstölt húsféléktől a lekvárokig és szörpökig. Természetesen, a vásár már adventi hangulatban zajlott, ami megjelent a kínálatban is: többen kézzel készített, egyedi adventi díszekkel várták a vásárlókat. Tuboly-Szabó Katalin, a zalaszentmihályi általános iskola szülői munkaközösségének elnöke a szülők által készített díszeket kínált.

- A díszek értékesítéséből befolyt bevételt az iskolának, kirándulásra, osztályfelújításra ajánljuk fel, szeretnénk a gyerekeknek új padokat vásárolni – hallottuk Tuboly-Szabó Katalintól. – Örülünk neki, hogy itt lehetünk, s köszönjük a meghívást dr. Csikós Dóra fő szervezőnek, a Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület munkaszervezet vezetőjének.

Dr. Csikós Dóra és Zsuppánné Horváth Mária pogácsával és teával is kedveskedett a vásározóknak, képünkön Tuboly-Szabó Katalinnak Fotó: Horváth-Balogh

Dr. Csikós Dóra azt mondta: a piacon nem lesz téli szünet, januárban, februárban is tartanak piacnapot. Hozzátette: szeretettel várnak újabb termelőket is – egyébként az itt rendszeresen árusítókat – leader szervezet lévén – pályázati lehetőségekkel is tudják segíteni.

- Úgy érzékeljük, a vásár beváltotta a reményeket, a vásározók szívesen jönnek hozzánk, és a vásárlók is, s nemcsak helyből, vagy a környező településekről, hanem a megye távolabbi pontjairól is – jelentette ki Zsuppánné Horváth Mária polgármester. – Már megszokták és megszerették a piacot. Fejlesztési tervek? Szeretnénk a várudvart felújítani, a fából készült szerkezeteken sajnos, látszik a múló idő nyoma. Pályázati forrásban bízunk, a költségek becsléseink szerint elérik a 25 millió forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában