Frissen Zalából

2021.11.12. 07:00

Ötletverseny rendeztek középiskolásoknak Zalakaroson

A környezetvédelmet szem előtt tartó zöldfesztivált kellett elméletben megszerveznie annak a 12 csapatnak, amelyek tegnap neveztek a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ „PENturismo” ötletversenyére.

Benedek Bálint

Munkában a kanizsai Thúry-technikum csapata, balról: Becze Barbara, Heckenberger Boglárka, Katona Csenge és Őry Klaudia

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az eseményt ezúttal a fürdőváros korzójának rendezvényközpontjában tartották meg. Az ötletverseny koordinátora, Mezőfi Nóra, a kanizsai egyetemi központ tudományos segédmunkatársa elmondta: az első évben esettanulmányi viadalt tartottak az egyik zalakarosi partnerszállodájukban, a második a járványhelyzet miatt online térben zajlott, ám az idén – ugyan maszkviselés mellett, de – élőben zajlott a verseny.

– A környezettudatosság jegyében egyfajta zöldfesztivál megszervezésére kértük a középiskolás fiatalokból álló négyfős gárdákat – folytatta. – A feladat kidolgozása során a koncepciót és az infrastruktúrát kellett kialakítani. Vagyis hogy milyen programok lesznek, s hogy lehetőség szerint ne csak szórakoztasson, hanem szemléletformáló hatása is legyen a fesztiválnak – árulta el a koordinátor.

Munkában a kanizsai Thúry-technikum csapata, balról: Becze Barbara, Heckenberger Boglárka, Katona Csenge és Őry Klaudia
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A szálláslehetőség ajánlása szintén nem maradhatott ki a sorból. Ugyancsak fontos pont, hogy miképp oldották meg a kitalált fesztivál hulladékkezelési rendszerét. Ehhez kapcsolódott a második feladat, ahol élő szituációs gyakorlaton keresztül a Netta Pannónia Környezetvédelmi Kft. szolgáltatási vezetőjével, Farkas Gáborral tárgyalták le a fesztivál hulladékkezelését. Miután elkészült a koncepció, szinte már mindennel elkészültek, a látogatottságról sem ártott gondoskodni, melyhez marketingterv készítésére kértük őket.

Mezőfi Nóra hozzátette: az ötletverseny színesítését szolgálta, hogy a kereskedelmi televízióból megismert show-műsor mintájára a zsűri tagjai befektetőként, cápákként is működtek. Vagyis Kántor Szilviát, a veszprémi Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara tudományos segédmunkatársát, Bali Verát, a nagykanizsai Tourinform-iroda vezetőjét, Farkas Gábort, a Netta Pannónia Környezetvédelmi Kft. szolgáltatási vezetőjét, Katona Zoltánt, a Morgans Design ügyvezetőjét és Ódor Lászlót, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetőjét szponzorként meg kellett nyerniük a fesztiváljuk támogatásához.

– A magyarok imádják a fesztiválokat, sokat is szerveznek, melyek nagy embertömegeket vonzanak, ezért különösen fontos, hogy „zöldüljenek” – mondta Mezőfi Nóra. – A fiatalok szemléletformálása szintén lényeges, ugyanis nagy részben ők látogatják a jövő fesztiváljait, így tudatosabban gondolkoznak majd.

Az ötletverseny népszerű volt a középiskolák között, érkeztek csapatok a kanizsai Thúry György Technikumból, a Keszthelyi Vendéglátó Technikumból és az egerszegi Báthory István Technikumból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában