PUSZTAEDERICS

2021.11.06. 19:00

Lecserélik az iskolabuszt

Megérett a cserére az a 2015-ben vásárolt iskolabusz, amivel a községből a tófeji általános iskolába és óvodába szállítják a gyermekeket.

Gyuricza Ferenc

A település önkormányzata a Magyar falu programban 15 millió forint támogatást kapott új jármű beszerzésére Mindez azonban kevés a teljes költség fedezetére, a pályázati támogatás mellé szükséges további 11 millió forintot az önkormányzat biztosítja.

– Az iskolabuszunk közel 300 ezer kilométert futott, megérett a cserére – fogalmazott Varga Béla polgármester. – Pusztaederics mellett Bak­tüttösről is ezzel a járművel szállították a gyerekeket iskolába, óvodába. A forgalmazó tájékoztatója szerint az új iskolabuszt január közepe-vége felé vehetjük át – tette hozzá.

Varga Béla elmondta, a Magyar falu programból ötmillió forintot kaptak járdafelújításra. Ez a Petőfi utcában valósulna meg, és azzal a megoldással, hogy a pályázaton elnyert összegből a szükséges alapanyagokat vásárolja meg az önkormányzat, a kivitelezői munkálatokat pedig szintén saját erőből fizetnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában