Frissen Zalából

2021.11.20. 07:00

Hétfőtől oltási akcióhét: Zalában 4 kórház és egy rendelőintézet várja a pácienseket

Az átoltottság növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22–28. között oltási akcióhetet indít.

ZH

Takács Ibolya nővér olt be egy férfit Pfizer-vakcinával a Kanizsai Dorottya Kórházban Nagykanizsán Fotó: MTI/Varga György

Fotó: Varga György

A hétfőn kezdődő akcióval kapcsolatos zalai tudnivalókat a megyei kormányhivatal gyűjtötte közleménybe. Eszerint a meghirdetett időszakban országszerte megemelt oltási kapacitás mellett lesz lehetőség az első, de akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltások felvételére is. A közlemény kiemeli: a harmadik oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki elmúlt 18 éves és 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

Takács Ibolya nővér olt be egy férfit Pfizer-vakcinával a Kanizsai Dorottya Kórházban Nagykanizsán Fotó: MTI/Varga György

Megyénkben négy kórházban és egy szakorvosi rendelőintézetben fogadják az oltakozni szándékozókat, naponta 7 és 19 óra között. Előzetes regisztrációra és időpontfoglalásra nincs szükség, az oltást az érkezés sorrendjében adják. A páciensek szabadon választhatnak a Magyarországon rendelkezésre álló vakcinák (Pfizer, Moderna, Janssen, AstraZeneca, Sinopharm) közül. Szputnyik oltóanyag már nem áll rendelkezésre.

A Zala megyei oltópontok a következők: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház (Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.), Keszthelyi Kórház (Keszthely, Ady Endre utca 2.), Kanizsai Dorottya Kórház (Nagykanizsa, Szekeres József u. 2-8.), Zala Megyei Szent Rafael Kórház (Zalaegerszeg, Zrínyi Miklós u. 1. – rendelőintézet, földszint), Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet (Lenti, Kossuth Lajos út 10.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában