Frissen Zalából

2021.11.27. 06:50

Helyszínt keresnek a sportközpontnak – Simicskó István Nagykanizsán tájékozódott

A leendő honvédelmi sportközpont helyszíneit jött megtekinteni csütörtökön a városba Simicskó István, a Honvédelmi Szövetség elnöke, aki Cseresnyés Péter képviselővel és Balogh László polgármesterrel adott tájékoztatást a Nagykanizsára tervezett létesítményről.

Pásztor András

A leendő honvédelmi sportközpont helyszíneit jött megtekinteni csütörtökön a városba Simicskó István, a Honvédelmi Szövetség elnöke (középen), aki Cseresnyés Péter képviselővel (b) és Balogh László polgármesterrel (j) adott tájékoztatást a Nagykanizsára tervezett létesítményről.

Fotó: Gergely Szilárd

Cseresnyés Péter képviselő elöljáróban elmondta: a magyar kormány 2017-ben döntött a honvédelmi sportközpontok létesítéséről, hogy intézményi kereteket biztosítson a honvédelmi neveléshez kapcsolódó képzéseknek és sporttevékenységeknek. Az első ilyen jellegű létesítményeket hamarosan felavatják, de a hosszú távú célok között az szerepel, hogy minden járásban, így Nagykanizsán is épüljön honvédelmi sportközpont.

A leendő honvédelmi sportközpont helyszíneit jött megtekinteni csütörtökön a városba Simicskó István, a Honvédelmi Szövetség elnöke (középen), aki Cseresnyés Péter képviselővel (b) és Balogh László polgármesterrel (j) adott tájékoztatást a Nagykanizsára tervezett létesítményről. Fotó: Gergely Szilárd

– Januárban szeretnénk benyújtani azt a kormányhatározatot, amely a következő 16 településen indítja el a honvédelmi sportközpontok tervezését és kivitelezését – közölte Simicskó István, hozzátéve: Kanizsán több helyszínt megvizsgálnak, s reményei szerint hamarosan elkezdődhet a tervezés és a kivitelezés. – Egy ilyen létesítmény megépítése körülbelül egymilliárd forintba kerül, s alapvetően azt a célt szolgálja, hogy teret adjon és lehetőséget biztosítson a sportlövészet és a küzdősportok iránt érdeklődő fiataloknak.

Balogh László polgármester örömét fejezte ki, hogy Nagykanizsa újabb sportlétesítménnyel gyarapodhat. Mint mondta: a fiatalok hazafias nevelése a dél-zalai városban is fontos feladat, ennek keretében már évek óta zajlik rendészeti képzés a szakképzési centrum keretein belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában