Frissen Zalából

2021.11.25. 13:00

Az élet során szerzett tudást muszáj átadni – Ünnepség Paton

A megbecsülés adja egy társadalom működőképességét, és biztosítja annak lehetőségét is, hogy a tudás és a hagyomány egyik generációról a másikra öröklődjön át – fogalmazta meg Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a dél-zalai településen.

Gyuricza Ferenc

Az ünnepség szónoka Cseresnyés Péter államtitkár volt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A község vasárnap szervezett időskorú lakói tiszteletére megvendégeléssel egybekötött ünnepi műsort, ennek volt szónoka Cseresnyés Péter. Beszédében kitért arra is, hogy a szépkorúak olyan tapasztalathalmaz birtokában vannak, amely iskolapadban, tanulással nem szerezhető meg, évtizedekre van szükség, hogy azt birtokolja az ember. Ezt a tudást kötelesség is továbbadni a fiatalabb generációknak. Az államtitkár szerint a megbecsülés nem korlátozódhat egyetlen alkalomra, annak mindennap tükröződnie kell.

Az ünnepség szónoka Cseresnyés Péter államtitkár volt
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Bata Zoltán polgármester szintén a megbecsülésről beszélt. Kiemelte: az előttünk járók lelkiismerettel, becsületes, szorgalmas munkával, rengeteg lemondással dolgoztak át nappalokat és éjszakákat annak érdekében, hogy családjuk, szűkebb pátriájuk és az ország boldogulását elősegítsék. Fáradozásaikért köszönetképpen most a pihenésnek, illetve a lehető legnagyobb kényelemben és szeretetben eltöltendő éveknek kell következniük, s ebben a településnek is van feladata.

Az ünnepi beszédeket követően gyertyagyújtással emlékeztek meg arról a hat néhai pati lakosról, akik a legutóbbi, még 2019-ben megtartott szépkorúak ünnepe óta hunytak el. Ugyancsak helyi hagyomány, hogy külön köszöntik a falu legidősebb polgárait, a 88 éves Pintér Györgynét és a 87 esztendős Pintér Lajost otthonukban keresték fel az önkormányzat tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában