Frissen Zalából

2021.10.17. 20:00

Roadpol, részeg hajóskapitány és zalai sportsikerek – ezek voltak a hét legfontosabb hírei

Összeszedtük az elmúlt hét legérdekesebb és legfontosabb híreit.

zaol.hu

Fotó: Katona Tibor

Épp az elkötött autó tulajdonosától kért segítséget a kanizsai tolvaj

Elakadt az elkötött autóval a tolvaj, a gépkocsi kiszabadításához pedig épp a jármű tulajdonosától kért segítséget. A parodisztikus jelenet főhőse ráébredve a melléfogására, elmenekült; ügyében nemrég született vádirat. Cikkünket itt olvashatja.

Roadpol akció indult Zalaegerszegen

Egyhetes európai összehangolt közlekedésrendészeti akció kezdődött, amely elsősorban a tehergépjárművek és autóbuszok ellen­őrzését célozza. Cikkünket itt találja.

Fotó: Katona Tibor

Részeg hajóskapitány futtatott homokpadra egy kishajót a Balatonon

Ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt nyújtott be vádiratot a Fonyódi Járási Ügyészség azzal a budapesti férfival szemben, aki részegen vezetett egy motorral is felszerelt vitorlás kishajót. Részletek itt.

Frontális karambol történt Keszthely és Alsópáhok között

Karambol történt a 75-ös főúton vasárnap dél után nem sokkal. Frontálisan összeütközött két személygépkocsi a 75-ös főút Keszthely és Alsópáhok közötti szakaszán. Műszaki mentés céljából a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki a balesethez. Részletek itt.

Átadták Lentiben a Creaton South-East Europe Kft. új présgépét

A Creaton egy komplex fejlesztést hajtott végre összesen 1,17 milliárd forint értékben, amihez a magyar kormány 282 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít. Cikkünk itt olvasható.

A présgépet szimbolikusan a gomb megnyomásával indította el Vigh László, Szijjártó Péter, Antal Béla műszaki igazgató, Járomi Judit ügyvezető igazgató és Laurent Musy, a Terreal Csoport vezérigazgatója Fotó: Zalai Hírlap

Okoseszközök segítik a városlakók és a turisták tájékozódását Zalaegerszegen

Az unió által nyújtott 200 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból megvalósult fejlesztésről szerdán az egyik okoseszközökkel felszerelt ponton, a városi sportcsarnok előtt tartottak tájékoztatót. Részletek itt.

Idegenben verte a ZTE KK a Paksot

A ZTE-szurkolók estéje jól indult, hiszen a labdarúgók óriási bravúrral legyőzték a fővárosban a címvédő Ferencvárost, ami után rögtön a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapatának bajnoki találkozója kezdődött. A kosarasok szintén nagyon fontos győzelmet szereztek, javítva eddigi negatív mérlegükön. A meccs tudósítását itt találja.

A fiatal Simó Bence (fehérben) fontos pillanatokban talált be Fotó: Katona Tibor

ZTE-győzelem Budapesten

A labdarúgó NB I. 9. fordulójában a ZTE FC a címvédő Ferencváros vendége volt és a forduló minden bizonnyal legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy legyőzte címvédő Ferencvárost a fővárosban! Részletek itt.

Feladta magát a fonyódi buszmegállóban talált újszülött anyja, egy 37 éves zalaegerszegi nő

Egy fonyódi buszmegállóban mindössze egy takaróba és egy törülközőbe csavarva, teljesen elhagyatottan talált rá egy csecsemőre egy kutyát sétáltató pár 2021. október 10-én késő délután. Részletek itt.

Ebben a buszmegállóban találtak a kicsire Fotó: police.hu

Mozdony és pótkocsis traktor ütközött össze Nemesapátinál

Alsónemesapáti és Nemesapáti között található vasúti átjáróban délután fél egy magasságában mezőgazdasági munkagép és motorvonat ütközött. Részletek itt.

Lakóhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a zalai szülészorvossal szemben, aki pénzt kért a kórházban végzett vizsgálatokért

A bíróság lakóhelyelhagyási tilalmat rendelt el azzal az orvossal szemben, akit a rendőrök kedden vettek őrizetbe vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt. Az ügy részleteiről itt írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában