Frissen Zalából

2021.10.07. 10:24

Orosz kitüntetést kapott Papp Gábor, Hévíz polgármestere

A keresztény közösségekért végzett munkája elismeréseként az Ortodox Oroszország Mozgalom nagykeresztjével és medáljával tüntették ki Papp Gábort, Hévíz város polgármesterét és dr. Szerbin Tamást, a Cári Pravoszláv Palesztina Társaság magyarországi vezetőjét.

Péter B. Árpád

Vjacseszlav Osztapcsuk és Papp Gábor a kitüntetés átadásakor

Forrás: Zalai Hírlap

A két, elismerést kapott vezető az elmúlt hét végén az Orosz Államkincstár és a Cári Pravoszláv Palesztina Társaság (IPPO) meghívására látogatott Moszkvába egy kisebb delegáció élén.

Vjacseszlav Osztapcsuk és Papp Gábor a kitüntetés átadásakor
Fotó: Zalai Hírlap

A szervezet moszkvai központjában a társaság elnöke, korábbi orosz miniszterelnök, Szergej Sztyepasin fogadta Hévíz polgármesterét és a delegációt. A megbeszélés során a politikus kiemelte: Magyarország példaértékű keresztény ország, ahol tisztelik a hagyományos értékeket, ebből a szempontból különösen fontos a jövőbeli közös kezdeményezések megvalósítása.

– A találkozón számos olyan kérdést vitattunk meg, amely közös érdekünk – fogalmazott Papp Gábor. – Többek között beszéltünk a vallási turizmus fejlesztésének fontosságáról, továbbá a Hévízen épülő pravoszláv templom által kínált kulturális lehetőségekről is.

A moszkvai megbeszélésen balról az első Papp Gábor, a második dr. Szerbin Tamás
Fotó: Zalai Hírlap

A megbeszélésen részt vett Georgij Verenics, a társaság elnökhelyettese, Alekszandr Mihajlik, az Orosz Államkincstár helyettes vezetője, továbbá az Ortodox Oroszország Mozgalom Központi Tanácsának elnöke, Vjacseszlav Osztapcsuk.

A kitüntetéseket a Megváltó Krisztus székesegyház dísztermében adták át Papp Gábornak és Szerbin Tamásnak.

Szergej Sztyepasin átadja a kitüntetést Papp Gábornak
Fotó: Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában