Frissen Zalából

2021.10.18. 15:40

Minivárost építettek fel Nagykanizsán: a gyerekek a közlekedéssel ismerkedhetnek meg (videó)

Minivárost építettek fel az Erzsébet téren gyalogátkelőhellyel, közlekedési lámpákkal és körforgalommal. A Magyar Autó – Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt egyedülálló „Road Safety, a biztonság az első” elnevezésű egy hetes programján a gyerekek a közlekedéssel ismerkedhetnek meg.

Benedek Bálint

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az országjáró projekt hetedik helyszíne a kanizsai, melyen Hoffer-Fehér Anita szakmai vezető elmondta: az általános iskolák első és második osztályos tanulói számára egy olyan ismeretanyagot állítottak össze, amely számukra érthető nyelvezettel magyarázza el a közlekedés mindazon szabályait, amelyek a mindennapi közlekedésükhöz fontos lehet. Céljuk, hogy élményekkel teli, rövid, ám annál szórakoztatóbb elméleti oktatást követően a felépített pályán gyakorlatban is találkozzanak a közlekedési szituációkkal, játékos formában megismerjék a szabályokat és természetesen a közlekedés veszélyeire is felhívják a fiatalok figyelmét.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Játszva, tanulva közlekednek, folyamatos oktatás mellett, amely az élményen túl jelentős közlekedési ismeret beépülését is eredményezi – folytatta. -Minden hétköznap 8 órától 12 óráig szervezetten és tervezetten várjuk az osztályokat, akik a pedagógusokkal kíséretében érkeznek. Délután viszont már szabadon látogathatók a program felnőttek és családok előtt is nyitottak vagyunk, akiket közlekedési instruktoraink kísérnek végig.

Ott jártunkkor épp a Péterfy-iskola tanulói ismerkedtek a pályával. Egyik kísérő pedagógus, Tamásné Aranyos Diána elmondta: a második osztályos gyerekek számára tanulságos a részvétel, hiszen ők még nem közlekednek egyedül. Gyakran a szülőkre, a pedagógusokra vannak utalva, azonban itt játékos formában ugyan, de szigorú szabályokat betartva megtanulhatják például azt is milyen módon keljenek át a zebrán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában