Frissen Zalából

2021.10.24. 13:10

Lentiben is megemlékeztek 1956 hőseiről

Lentiben a hagyományoknak megfelelően este fél hatkor a Szent Mihály templomban megtartott szentmisével vette kezdetét az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére megrendezett városi ünnepség, majd az 1956-as emlékműnél folytatódott a megemlékezés, ahol Horváth László polgármester mondott ünnepi beszédet.

Kósa Róbert

Horváth László polgármester mond ünnepi beszédet

Fotó: Kósa Róbert

- Az ember emlékezik és sajnos felejt is. Nem szabad elfelednünk azokat a Lentiben élt 56-os hősöket kinek nevét a rendőrségi dossziéból ismerjük és nem szabad elfelednünk a 2006-ban Budapesten békésen tüntetők ellen elkövetett erőszakot sem. Ha hagyjuk, hogy a közelmúlt történéseit bárki elhazudja, úgy a jövőnk is ködbe vész. Látjuk, hogy korunkban van olyan politikai csoportosulás, amely liberális téveszmék eltorzult értékrendjének hirdetője, a másik része gyűlöletet, ellenségeskedést szító, a hatalomért szép jövőt hazudókból áll. Ahol megjelennek, ott rátámadnak saját nemzetükre, hazájuk, népükre, testvéreikre. Ezt a magyar kommunisták megtették 1956-ban, utódaik megismételték rá ötven évre és bíznak abban, hogy felejtünk. Hazugságokat terjesztenek rólunk az Európai Unióban és világszerte. De bárki bármit mond mi tudjuk, hogy Magyarország ma egy demokratikus, szabad és független ország. – hangzott el a megemlékezésen.

Horváth László polgármester mond ünnepi beszédet
Fotó: Kósa Róbert

A beszédet követően a Gönczi Ferenc Gimnázium tanuló adtak ünnepi műsort, majd a megemlékezés koszorúzással és a művelődési központ színháztermében fellépő Ismerős Arcok zenekar koncertjével zárult.

A Gönczi Ferenc Gimnázium tanulóinak ünnepi műsora
Fotó: Kósa Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában