Frissen Zalából

2021.10.21. 06:50

Diákok vetélkedtek Zalaegerszegen a bűnmegelőzési vetélkedő regionális fordulójában

Utcán talált, 70 ezer forinttal kibélelt pénztárca, vagy épp az interneten fellelt, viccesnek vélt, de inkább vadabbnál vadabb ötletek állították döntés elé azokat a fiatalokat, akik részt vettek szerdán a Krimit Tud? elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedő regionális fordulójában. A Keresztury VMK nagytermében baranyai, tolnai, somogyi és zalai diákok, nyolc négyfős középiskolás csapat mérte össze tudását.

Arany Gábor

A pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium diákjai – Kernács Kristóf, Kékesi Márkó, Raics Lilla, Hoffer Anna – feladat közben Fotó: Pezzetta

A házigazdákat képviselő Tóth László őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetője elmondta, hogy 2010-ben indult útjára a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által finanszírozott vetélkedő. A játék a tévéből ismert Beugró című műsor forgatókönyve szerint zajlik, a fiatalokat érő kihívásokat szimulálva különféle gyakorlatokkal. A versenyzők az alapfeladathoz kapott „zsebszöveggel” improvizálva oldanak meg olyan helyzeteket, mint a bevezetőben említett, vagy például olyat, ami az iskolai bántalmazáshoz, zaklatáshoz, illetve az internet veszélyeihez kapcsolódik.

 

A produkciókat dr. Horváth István rendőr ezredes, Mihály Péter színész, Dormánné Nyakas Tünde, a polgármesteri hivatal munkatársa bírálta el.

Értékelésük alapján a november 12–13-i budapesti országos döntőbe a szekszárdi Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum csapata jutott be. A második helyen a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium, harmadikon a zalaszentgróti Deák Ferenc Gimnázium versenyzői végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában