Frissen Zalából

2021.10.18. 14:00

Fergeteges táncshow Nagykanizsán: az Eraklin Klub három kupájáért versengtek a táncosok

A hétvégén a táncé volt a főszerep a Zsigmondy-iskola tornacsarnokában. Ugyanis az idén 31 éves nagykanizsai Eraklin Táncklub Egyesület szombaton és vasárnap is táncversenyeket rendezett ezen a helyszínen.

Horváth-Balogh Attila

Középen a szigetvári Panka Dávid és Panka Dorottya párosa Fotó: Gergely Szilárd

Lekszikov Csaba, a táncegyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy szombaton immár tizedik alkalommal került sor az Eraklin Kupa elnevezésű klubközi táncversenyre, melyre az ország minden tájáról érkeztek versenyzők: összesen 227 nevezést regisztráltak a szervezők. Vasárnap pedig nyolcadik alkalommal léptek parkettre a Cséplő Dániel Emlékkupa tánciskolás résztvevői.

Az emlékkupát régi táncosa emlékére hívta életre a nagykanizsai táncklub, tisztelegve ezzel a fiatal tehetség előtt, aki egykor az Eraklinban kezdte meg táncművészi pályafutását.

Középen a szigetvári Panka Dávid és Panka Dorottya párosa Fotó: Gergely Szilárd

– A versenyre nevezett 130 fiatal táncos számára mind példaértékű lehet Dani szakmai pályafutása, nem véletlenül tekint rá példaképként még ma is sok kezdő táncos – mondta Lekszikov Csaba.

A hétvége méltó zárásaként – ha úgy tetszik, fénypontjaként – tegnap este bonyolították le a Kanizsa Kupa meghívásos táncversenyt. Standard és latin-amerikai táncokkal 15 páros (5 standard és 10 latin-amerikai koreográfia) lépett parkettre, akik látványos show-ban mérkőztek meg a kupáért. A népes közönséget vonzó eseményt Balogh László polgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta: Nagykanizsa igazi „táncos” város. Köszöntőt Gábris Jácint, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottságának elnöke mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában