Frissen Zalából

2021.10.19. 12:00

Csömödér szépkorú lakóival törődni mindennapi kötelesség

Szombaton a falu szépkorú lakóinak tiszteletére rendeztek ünnepséget a művelődési házban.

Korosa Titanilla

Az összejövetelen ­Tomposné Gyuricza Judit polgármester elmondta: az önkormányzat nagy figyelmet fordít arra, hogy a szépkorúaknak feladatuk és helyük legyen a helyi közösségben. Rendezvényekre hívják őket, hiszen fontosak a személyes találkozások, és fontosak az észrevételeik, a falu életével kapcsolatos véleményük. Hangsúlyozta: az idősek napja fontos ünnep, de a törődés gyermekként, unokaként, szakemberként és közösségi emberként egyaránt mindennapos kötelesség.

Az operettműsor (jobbra Hertelendy Attila) szép pillanatokkal ajándékozta meg a vendégeket
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Ezt a gondolatot folytatta Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is, aki úgy fogalmazott: az idősektől a gyermekek és unokák generációi elég példát és erőt kaptak arra, hogy évente ne csak egyszer, az idősek köszöntése apropóján, hanem a mindennapokban is odafigyeljenek szüleikre, nagyszüleikre. Ahol törődnek az idősekkel – ami faluhelyen természetes –, ott a generációról generációra való értékátadást sem kell külön hangsúlyozni.

Ezt követően Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte az időseket és a településhez kötődő személyes emlékeiről is beszélt.

Az idősek napi program Hertelendy Attila és ­Debrei Zsuzsanna, a ­zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház két művésze operettműsorával folytatódott, majd vendéglátással ért véget.

Ezek is érdekelhetik