Frissen Zalából

2021.10.25. 13:00

Családi napot szerveztek Galambokon

A Rigó-hegyen található úgynevezett helység pincénél családi napot szerveztek szombaton. Ezúttal a tavaly elkészült trianoni harangláb elkészítésében segítőket vendégelte meg az önkormányzat.

Benedek Bálint

Kántor József (balról), Polai Attila és Szabó Tamás a közadakozásból emelt trianoni haranglábnál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Szabó Tamás polgármester elmondta: helyi civilek kezdeményezésére és összefogásával, illetve az önkormányzat támogatásával a trianoni békediktátum 100. évfordulójára készült a harangláb. A koronavírus- járvány miatt tavaly elmaradt az ünneplés, ezt most pótolták egy családi nappal, melyen délben megkondították a harangot is.

Kántor József (balról), Polai Attila és Szabó Tamás a közadakozásból emelt trianoni haranglábnál
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az ötlet a helyi lovarda vezetőjétől, Polai Attilától származott, aki lokálpatrióta barátja, Kántor József fafaragó segítségével készítette elő a munkákat. Az elkészült műemléknek akácfa adja a tartást, de felhasználtak még dió-, hárs- és tölgyfát az elkészítésénél. Az új harang közadakozásból került a tetejére, hogy a trianoni emlékezésekkor és a mostanihoz hasonló eseményeken is megszólalhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában