Frissen Zalából

2021.10.19. 10:00

A törődés fokmérője a személyes kapcsolatok ápolása – A szépkorúakat ünnepelték Zalalövőn

A nemzedékek egymáshoz való fordulását a közösen átélt élmények segítik – mondta Gyarmati Antal polgármester a helyi szépkorúak tiszteletére szervezett ünnepségen. A városban szombaton délután köszöntötték a település 65 év feletti lakóit.

Gyuricza Ferenc

A vendégelés során Gyarmati Antal is segített a disznótoros felszolgálásában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A polgármester köszöntőjében kiemelte: az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány miatt többnyire azt kérték a városban élő időskorúaktól, hogy maradjanak otthon, illetve kérjék a helyi szociális intézmény segítségét. Ezt követően abbéli reményének adott hangot, hogy túljutottunk a legnehezebb időszakokon, és így ismét eljött az ideje a közös ünneplésnek.

– A tudásra, tapasztalatra, az évtizedek alatt megérlelt bölcsességekre napjainkban is nagy szükség van – folytatta Gyarmati Antal. – A mai nap azért is fontos számunkra, hogy ezt elmondhassuk. Bár az év során, a hétköznapokon is sokszor találkozunk egymással, de a futó beszélgetések mellett kell egy ünnepi alkalom, amikor ezt még hangsúlyosabban kifejezzük.

A vendégelés során Gyarmati Antal is segített a disznótoros felszolgálásában
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Egy társadalom intelligenciáját mutatja, hogy miként bánik az időskorú polgáraival – ezt már Vigh László, a térség országgyűlési képviselője mondta, aki arról beszélt, hogy a törődésünk egyik legnagyobb fokmérője a személyes kapcsolatok fenntartásában rejlik. A képviselő úgy fogalmazott: életünk legnagyobb értéke a gyermek és az unoka, hiszen bennük élünk tovább, ők folytatják majd mindazt, amit mi kezdtünk meg. A zalalövői rendezvény nótaműsorral, illetve megvendégeléssel ért véget.

Márokföldön ugyancsak szombaton tartották a helyi szépkorúak ünnepét, az önkormányzat itt szintén fogadást adott az időskorúak tiszteletére. A műsorban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei, Jurina Bea és Szilinyi Arnold működtek közre, majd a harmonikás Markó Krisztián zenélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában