Frissen Zalából

2021.10.27. 18:39

A Magyar Posta Zrt. új logisztikai központot épít hamarosan Nagykanizsán

A Magyar Posta Zrt. zöldmezős beruházással új logisztikai központot épít hamarosan az ipari parkban – jelentette be szerdán országgyűlési képviselői irodájában Cseresnyés Péter államtitkár.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter államtitkár és Balogh László polgármester a Magyar Posta Zrt beruházásáról szóló sajtótájékoztatón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter elmondta: számtalan kritika érte az elmúlt időszakban a városvezetést, hogy munkahelyeket kell teremtenie. Annak ellenére, hogy ez kritikaként megfogalmazódott az világos: Nagykanizsán a foglalkoztatás jelentős mértékben nőtt, ha a nettó munkahelyek számát nézve a 2010-hez viszonyítva körülbelül 1500 munkahellyel van több. Köszönhetően az ittlévő cégeknek bővült a foglalkoztatás a városban. Új cégek is megvetették a lábukat, köztük állami beruházások is a dél-zalai várost választották.

Cseresnyés Péter államtitkár és Balogh László polgármester a Magyar Posta Zrt. beruházásáról szóló sajtótájékoztatón
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Újabb beruházásként a Magyar Posta Zrt. Nagykanizsát szemelte ki egy logisztikai depó megvalósítására, mellyel közel 100 embernek biztosítanak munkahelyet – fogalmazott az államtitkár. – Az ősz folyamán tervezéssel és közbeszerzéssel kapcsolatos munkák kezdődhetnek el, az első kapavágásra a jövő év elejéig kell várni. Az úgynevezett belső üzemméret 2500 négyzetméteres terület lesz, de összesen 6000 négyzetméter beépítését tervezik, ahonnan várhatóan a csomagküldést koordinálja a cég.

A jó hírt Balogh László polgármester is üdvözölte, aki hozzátette: sokat köszönhet a város az államtitkár tevékenységének, minden fejlesztés fontos a városnak. A logisztikai központot az úgynevezett északi ipari parkban alakítják majd ki. Több partnerrel jelenleg is folynak tárgyalások, melyből akár a későbbiekben is profitálhat a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában