Frissen Zalából

2021.09.03. 14:00

Új applikáció segít megismerni Mindszenty életét

Egy új mobilapplikáció segít felkeresni azokat az emlékhelyeket, melyek Mindszenty József zalaegerszegi tevékenységéhez kapcsolódnak.

ZH

Dr. Kovács Gábor mutatta be az applikációt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az applikációt tegnap a városházán mutatta be dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző, a Mindszenty projekt koordinátora. Elhangzott: Mindszenty József 1917-ben érkezett a zalai megyeszékhelyre hitoktatónak. 1919-ben átvette a plébánia vezetését, 1944-ig volt a város apátplébánosa. Mindszenty (Pehm) Józsefnek, illetve zalaegerszegi tevékenységének a Göcseji Múzeum új épületszárnyában nyíló állandó kiállítások állítanak majd emléket. Az érdeklődők azonban máris sétára indulhatnak, felkereshetik mind­azon helyeket, épületeket, melyek kapcsolódnak a bíboros zalaegerszegi életéhez. Ebben egy mobilapplikáció segít.

Dr. Kovács Gábor mutatta be az applikációt
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Mindszenty városa elnevezésű mobilapplikáció egy TOP-projekt keretében készült 5 millió forintból. Az applikáció letöltői vezetett túra keretében, fotók és dokumentumok segítségével végigjárhatják a városban és környékén található helyszíneket, és információt kaphatnak a bíboros életéről, munkásságáról, a város kulturális és közéletére gyakorolt hatásáról. Az applikáció 12 nevezetességet mutat be. Az appban megjelenő fényképeket, történelmi, szakmai dokumentumokat a Göcseji Múzeum állította össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában