Frissen Zalából

2021.09.30. 16:00

„Tour de Cseri”: Muraföldét fedezték fel

Az idén kilencedik alkalommal teljesítette őszi kerékpáros túráját a Cserháti-technikum. A „Tour de Cseri” fantázia­nevű, közösségkovácsoló eseményen részt vevő 45 diák Molnáriba és a Mura partjára tekert el.

Benedek Bálint

A cserhátisok csapata úton Molnári felé

Fotó: ZH

Az autómentes naphoz igazítva Horváth Zsolt testnevelő és további hét kísérő tanár vezetésével indultak el a diákok. A 9. évfolyamos, sport ágazaton tanuló fitness-wellness instruktor tanulók a szervezésben is részt vettek, hiszen ez nekik egy közös projektmunka volt, amely része a képzésüknek. Csoportokat alakítottak, melyeknek különböző feladataik voltak. Voltak, akik az előkészítésben, a jelentkezési lapok és plakátok elkészítésében vettek részt, másoknak a kerékpáros szabályokból, a vidék földrajzából, Molnári és Murafölde történelméből kellett felkészülniük.

A cserhátisok csapata úton Molnári felé
Fotó: ZH

– A népes csapatunk rend­őri felvezetéssel hagyta el a várost – mondta Horváth Zsolt. – A szepetneki útra kijutva elbúcsúztunk kísérőinktől, és a csapatot 4 kisebb egységre osztva elindultunk Molnári felé. A Mura partjához, a vízitúra-kikötőhöz érve meghallgattuk a projektcsapatok előadásait, majd rövid szabad program következett. A településen hamar híre ment, hogy egy nagyobb kerékpáros csapat érkezett, mert hamarosan megjelent Molnári polgármestere, Kósa János, és köszöntötte a cserhátisokat. A fiatalok gyorsan birtokba vették az új műfüves focipályát és a trambulint. A visszaúton a Fityeház, Bajcsa, Nagykanizsa útvonalon haladtunk, ott kevesebb az emelkedő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában