2021.09.06. 14:00
Langalló, perec és édes kalács is volt a csesztregi rendezvényen
Összevontan tartotta meg két hagyományos rendezvényét a Falubarát Egyesület: szombaton kemenceünnepre és szüreti felvonulásra is várták a település lakosságát.

A szüreti felvonulást Farkas Rebeka (balról) és Farkas Johanna vezette. Mögöttük a kalácsot kosárból kínáló Bedő Panna Fotó: Gyuricza Ferencx
Varga Ágnes, az egyesület tagja, a program egyik főszervezője elmondta: mindkét programot elsősorban a maguk kedvéért rendezték meg, az utóbbi másfél évben ugyanis kevesebb volt a találkozási lehetőségük, mégis szerették volna a falu lakosságát megvendégelni, ehhez pedig a kemencés finomságok jelentik a legjobb választást.

Annak külön örültek, hogy a program olyan fiatal családokat is vonzott, akik a közelmúltban, a fecskelakások átadása után telepedtek le Csesztregen. – Langalló, perec és édes kalács, ezek a hagyományos ételeink. A langallót máshol is ismerik az országban, mi azonban úgy készítjük, ahogy annak idején Lendvajakabfa korábbi polgármesterétől, a már elhunyt Zsohár Lászlótól megtanultuk, azaz hagymát, szalonnát és sajtot használunk a kelt tészta feltétjének – mondta Varga Ágnes