Frissen Zalából

2021.09.28. 08:00

Hosszú idő után először rendeztek közösségi programot Barlahidán

A helyi családokat, valamint a településről elszármazottakat igyekezett megszólítani a község önkormányzata a szombat délutáni programmal, amit a közösségi ház és az evangélikus templom udvarán rendeztek meg.

Gyuricza Ferenc

Böröcz Roland (jobbról) és zenésztársai, a dobos Nagy Róbert és a billentyűs Hóbor László a közösségi házban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az Őszköszöntő családi délután című rendezvény hosszú idő után az első közösségi esemény volt a göcseji településen, miután a nyári programok ezúttal elmaradtak. Ez érezhető volt az érdeklődésen is, közel annyian vettek részt az eseményen, mint amennyien laknak a faluban. Kora délután inkább a kisgyermekes családok látogattak ki a helyszínére – őket az önkormányzati támogatásnak köszönhetően többek között kézműves-foglalkozás, ingyenes pónilovaglási és kocsikázási lehetőségek várták – míg később a zenei programok, benne Böröcz Roland koncertje és a Nosztalgia Duó műsora iránt mutatkozott érdeklődés. Ezeknek a közösségi ház adott helyet, amiben a tavaly őszi átadás óta szintén most volt első ízben jelentősebb program.

Németh Mária, a ­mintegy százfős kisközség közművelődési asszisztense érdek­lődésünkre elmondta: alkalmat szerettek volna teremteni egy könnyed eszmecserére, s egyben vendégül is látták a jelenlévőket. Szintén az önkormányzati támogatásnak köszönhetően minden résztvevőt gulyással kínáltak. Sokan voltak kíváncsiak emellett a környékbeli kézművesek és helyi termelők bemutatójára is.

Böröcz Roland (jobbról) és zenésztársai, a dobos Nagy Róbert és a billentyűs Hóbor László a közösségi házban
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában