Frissen Zalából

2021.09.11. 10:19

Flashmobbal jelentkezett a keszthelyi Ranolder-iskola az eucharisztikus kongresszus alkalmából (videó)

Kereszt alakot formáltak élőképben a Ranolder-iskola diákjai és pedagógusai az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) tiszteletére a Fő téren.

Péter B. Árpád, zaol.hu

Forrás: Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola / Facebook

A flashmob az intézmény egyik munkatársának ötlete volt, amivel az eucharisztiára akarták ráirányítani a figyelmet, mondta Őry Gábor, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója, hozzátéve: az evangéliumot sokféle módon lehet terjeszteni, ők most egy ma divatos eszközt választottak ehhez. A diákok és a pedagógusok, miközben kereszt alakzatba rendeződtek, az 1938-as és az idei kongresszus himnuszát, a Győzelemről énekeljen... kezdetű dalt adták elő.

Az iskola diákjai és pedagógusai kereszt alakot formáltak a Fő téren
Fotó: ZH

- Nekünk is jelnek kell lennünk a világban – tette hozzá a direktor -, bátran felvállalni azt, hogy Isten gyermekeiként katolikusok vagyunk és egy szeretetközösségbe tartozunk. Ezt nemcsak kifelé, a világnak akartuk megmutatni, hanem befelé, magunkban is tudatosítani.

E héten kiemelt téma volt az eucharisztia az iskolában, a kisdiákok pedig ahhoz kapcsolódó kifestőt kaptak. A tanintézet küldöttsége részt vett a szombat esti szentmisén és a körmeneten Budapesten.

 

Az iskola Facebook-oldalán közölte: a flashmob célja is az, hogy tanúságot tegyünk hitünkről, megmutassuk azt, hogy mindannyian vállaljuk hitünket és magasztaljuk az Urat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában