Frissen Zalából

2021.09.18. 07:00

Fenyegetés a keszthelyi hivatalban? A jegyző levelet írt az ellenzéki tömörülés elnökének

Politikai fenyegetést kapott a polgármesteri hivatal egyik dolgozója – ez derül ki a város jegyzője által írt, a minap nyilvánosságra hozott levélből.

Péter B. Árpád

Dr. Gábor Hajnalka dr. Weller- Jakus Tamásnak, az ellenzéki KÉVE elnökének küldte a levelet, amelyben úgy fogalmaz: „Sajnálattal és megdöbbenve értesültem arról, hogy a múlt héten a munkatársammal történt telefonos egyeztetés során Ön olyan kijelentést tett, miszerint amennyiben az Önök által képviselt szervezet vezető státuszba kerül, akkor a jelenlegi vezetést kiszolgáló dolgozókat kitakarítják, eltávolítják a hivatalból”.

A jegyző úgy folytatta, annál is inkább nehezen szembesült ezzel a megjegyzéssel, mert dr. Weller-Jakus Tamás több éven át vezető beosztású köztisztviselőként dolgozott, így neki is tudnia kell, hogy a köztisztviselő a munkája során köteles a jogszabályoknak megfelelően eljárni.

Dr. Gábor Hajnalka leszögezte, kollégái ennek megfelelnek, és mindenféle politikai befolyástól mentesen dolgoznak, ugyanakkor – munkáltatóként és családanyaként – hangsúlyozta, az évek óta ott dolgozók és családjaik számára akár lelki megterhelést is jelenthet egy-egy ilyen jellegű megnyilvánulás, amely nem szakmai alapon ítéli meg őket.

Dr. Weller-Jakus Tamás a KÉVE egyik facebookos élő adásában elismerte a telefonbeszélgetés tényét – de egészen másként.

A KÉVE elnöke azt mondta, az Erzsébet-ligeti fakivágások ügyében hívta fel a hivatali ügyintézőt, és jelezte neki, hogy szerinte a múltban is voltak hasonló törvénytelenségek.

– Vannak hivatalnokok, akik tettek egy esküt és nem tartják be a jogszabályokat, hanem másképp értelmezik azért, hogy egyéb más céloknak megfeleljenek, és ezt úgy hívják a Büntető törvénykönyvben, hogy hivatali visszaélés – folytatta dr. Weller-Jakus Tamás az élő közvetítésben, majd arról beszélt, hogy amennyiben ilyenek voltak, akkor azokat meg kell vizsgálni.

Az esettel kapcsolatban Nagy Bálint polgármester a közösségi oldalán megjegyezte: „Ismételten látszik, hogy aki nem ért egyet a keszthelyi baloldal elveivel, azokat képesek bármilyen módon megfélemlíteni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában