Frissen Zalából

2021.09.29. 07:00

Félő, hogy az ÉVE makacssága veszélybe sodorja a Nagykanizsának megítélt 588 millió forint felhasználását

Félő, hogy az Éljen VárosuNK! Egyesület makacssága veszélybe sodorja a város számára megítélt 588 millió forint felhasználását – ezt mondta kedden Balogh László polgármester és Bizzer András alpolgármester, miután a városfejlesztési bizottság nem fogadta el az eredeti fejlesztési listát.

Pásztor András

Nagykanizsán csütörtökön tartanak közgyűlést, ahol ez a téma napirendre kerül, s könnyen elképzelhető, hogy a teljes támogatást elbukja a város, ha az ÉVE-frakció továbbra is köti az ebet a karóhoz, s a eredeti fejlesztési lista helyett a sajátját favorizálja.

– Sajnos az ÉVE-frakció hazardírozik a város számára megítélt 588 millió forintos támogatással, presztízskérdést csinálnak abból, hogy az általuk összeállított fejlesztési lista valósuljon meg, holott a minisztériumtól kapott levél egyértelműen fogalmaz: a város által eredetileg benyújtott fejlesztési igényekkel nem egyezik az ÉVE által összeállított adatlap – egyes beruházásokat kivettek, másokat betettek –, ezért ameddig ezeket nem hozzuk szinkronba, nem lehet felhasználni a támogatást.

Bizzer András alpolgármester arra kérte az ÉVE-frakciót, hogy önös politikai érdekek helyett ezúttal vegyék figyelembe a városban élő emberek érdekeit, s ne kockáztassák az 588 millió forintos támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában