Frissen Zalából

2021.09.23. 14:00

Fel lehet készülni egy negyedik hullámra? Így látják a zalai vendéglátósok

A pandémia a vendéglátási szektort sem kímélte. Sokan végleg bezártak, és voltak, akik új stratégiát próbáltak kitalálni a fennmaradásukért. De vajon mit gondolnak most a vendéglátóhely tulajdonosai egy esetleges negyedik hullám közeledéséről?

Józsa Zsuzsa

Molnár Alexandra. Fotó: zaol

- Különösebben nem készülünk a negyedik hullámra, mivel nem tudjuk, hogy várható-e. Arra figyelünk oda, hogy kevesebb árut készletezzünk: inkább többször rendelünk kisebb adagokban, ha mégis történne valami, ne járjon le a szavatossági idejük. Ezen kívül mással nem készülünk, mert van egy bevett stratégiánk, amit az előző hullámok során fejlesztettünk ki. Ez pedig az italok megvásárlás utáni elvitele, és természetesen kiszállítást is vállaltunk – mondta Molnár Alexandra, a Sugar – Cafe & Juice Bar tulajdonosa.

Molnár Alexandra. Fotó: Zaol

-Amennyiben újra be kellene zárni, biztosan az előzőleg bevált stratégiára állnánk vissza. Ezzel az ötlettel sikerült átvészelni az előző hullámokat is – mesélte az üzletvezető.

Barabás Róbert, a belvárosi kávéház tulajdonosa bizakodó a tárgykörrel kapcsolatban

- Sajnos nap mint nap eszünkbe jut, hogy újra abba kell hagynunk egy időre a normál vendéglátói tevékenységünket egy esetleges negyedik hullám miatt. Viszont bízunk az oltások sikerességében, ezáltal abban is, hogy jóval kisebb korlátozások lesznek majd a vendéglátás, illetve az élet más területein – közölte Róbert.

A zalaegerszegi Cafe Frei nem az a hely, ami kiszállítással jól tudna működni

-Ez az enteriőr, ami itt van, ennek pont a helyben fogyasztás a lényege. Sajnos be kellett teljesen zárnunk, de a személyzetet nem küldtük el. A második korlátozásnál pedig már nyitva voltunk elvitelre. A forgalom sajnos a töredéke volt, mint szokott lenni; a rezsit sem fedezte. Idén nem gondolnám, hogy lesz bármiféle korlátozás, de ha mégis, ugyanaz lesz a forgatókönyv, mint az előző évben: elvitelre adjuk az italokat, hogy valahogy túléljük – mondta Takács András, üzletvezető.

Takács András. Fotó: Zaol

A Piccolo vendéglőben egyszerűbb étlap került kialakításra

- A menüztetés elvitelre, szerencsére jól ment. Bezártunk, de a személyzetből nem küldtünk el senkit. Egy esetleges újabb korlátozásnál a tavalyi forgatókönyv szerint fogunk eljárni, nyilván mindent megteszünk, hogy fennmaradjunk. Azonban úgy látjuk, a vendéglátás mind a pandémia miatt, mind a vendéglátás folyamatos fejlődése miatt átrendeződött. Számítottunk rá, hogy a törzsvendégeink visszatérnek, akik jöttek is, csak ritkábban. A folyamatos odafigyelés viszont meghozta gyümölcsét, sok új elégedett vendéget üdvözölhettünk kerthelyiségünkben és éttermünkben. Amennyiben újra emelkedik a fertőzöttek száma, nyilván csökkenő vendégszámra számítunk – tájékoztatott Takács András, a Piccolo Panzió és Vendéglő üzletvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában