Frissen Zalából

2021.09.29. 14:50

A tehetségekkel foglalkozni kell – Dr. Bodnár Gabriella tartott előadást Nagykanizsán

A Magyar Tehetséggondozó Társaság felsőoktatási szekciójának vezetője, dr. Bodnár Gabriella címzetes egyetemi tanár a tehetséggondozásról tartott előadást szerdán a Piarista-iskola 11. osztályos diákjainak.

Benedek Bálint

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

A Magyar Tudományos Akadémia létrehozott egy középiskolai úgynevezett alumni programot, melynek keretében a köztestületi tagok tudományos jellegű előadásokat tarthatnak. Dr. Bodnár Gabriella elsősorban a felsőoktatásban dolgozik, hiszen két egyetemen is oktat, ám közel érzi magához ezt a korosztályt, hiszen készségfejlesztő tréningek lebonyolításával is foglalkozik.

Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

- A fiatalok egy óra keretében megtudhatták mit jelent pontosan a tehetség, illetve melyek azok az adottságok, képességek, készségek és jártasságok, amelyekkel rendelkezhetnek – fogalmazott. – A 11. osztályos korosztály számára ennek különösen nagy jelentősége van, hiszen a továbbtanuláshoz, az adott szak kiválasztásához nagyon közel állnak. Szó esett arról, hogy mi jellemzi például az intellektuális vagy éppen a művészi képességet, s ennek jellemzői is terítékre kerültek.

A szakember szerint már gyermekkorban észrevehetők bizonyos jelek, amiből kiderülhetnek az előbb említett jellemzők. Például a fiatalok ilyenkor azzal a területtel, mely iránt fokozott érdeklődést mutatnak, azzal szívesebben foglalkoznak akár szabadidejükben is. A felismerésben nagy szerepe van a támogató családi légkör mellett a pedagógusoknak, valamint az iskolatársaknak, akik együtt támogató légkört alakíthatnak ki. Nagyon sokan szeretnek azzal foglalkozni, hogy miként vélekednek róluk, milyenek ők valójában – mutatott rá dr. Bodnár Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában