Frissen Zalából

2021.09.30. 15:00

A szüretet ünnepelték Galambokon és Zalaegerszegen

Szüreti mulatságot, felvonulást tartottak az elmúlt időszakban több zalai településen, Galambokon és Zalaegerszeg botfai városrészében is.

Benedek Bálint, Fincza Zsuzsa

A Binkó néptáncegyüttes Botfán ropta

Fotó: Fincza Zsuzsa

Galambokon az önkormányzat szervezte a szüreti felvonulást. A feldíszített teherautók és traktorok a piactérről indultak szombaton, hogy végigjárják az utcákat. A szüreti menet több helyen megállt, a kisbíró kidobolta a falu híreit, majd borral és süteménnyel kínálták a felvonulók az érdeklődőket. A Mesevár Óvoda kisgyermekei, a Rügyecske tánccsoport és a Galamboki hagyományőrző énekkar műsort adott elő a megállóknál. A piactéren pedig a roma nemzetiségi önkormányzat kulturális délutánt szervezett.

Galambokon a Rügyecske tánccsoport is fellépett az állomásokon
Fotó: ZH

Nyarat idéző napsütéssel jutalmazta szeptember utolsó szombatja a botfaiak igyekezetét, hogy egy fergeteges szüreti kavalkáddal pótolják a járvány miatt elmaradt sok vidám rendezvényt. A településrészi önkormányzat és az Összefogás Botfáért Egyesület szervezésében, a helyi sportklub és a polgárőrség támogatásával sikerre vitt felvonuláson ünneplőbe öltözött lovasok vezetésével felcicomázott szekerek, autók, traktorok és jukkerek szállították a közel százfős vidám seregletet, hogy körbejárva a városrészt a Binkó néptáncegyüttes tűzrőlpattant műsorával, Nagy Sándor örökös kisbíró mókás szövegével szórakoztassák a tereken összegyűlt publikumot, s átadják meghívásukat a szüreti bálra.

A Binkó néptáncegyüttes Botfán ropta
Fotó: Fincza Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában