Frissen Zalából

2021.09.06. 07:00

A szabadságszeretők sportjának hódoltak Hahóton (videó)

Szombaton rendezték meg a X. Hahóti Off-road Találkozót a településen.

Horváth-Balogh Attila

Épp az egyik versenyző, Karácsony Patrik „küzd” Fotó: Gergely

A rendezvényt hagyományosan Gáspár András és Verasztó László szervezte az önkormányzat támogatásával. – A találkozóhoz mindig kapcsolódik egy kis verseny is, de nem az a lényeg, hanem, hogy a térség off roados közössége kicsit együtt van és jól érezzük magunkat – hallottuk Gáspár Andrástól.

Épp az egyik versenyző, Karácsony Patrik „küzd” Fotó: Gergely

-A verseny csak egy plusz adrenalinnövelő tényező (még ha nem is „vérre megy”); persze a győztes oklevelet kap, amit büszkén mutogathat másoknak a következő találkozóig. Nagykanizsáról, a környező falvakból, sőt, Zalaegerszegről is jöttek résztvevők, akik kipróbálták magukat a mesterségesen épített pályán, amit igyekeztünk úgy kialakítani, hogy ne jelentsen veszélyt senkire, de mégis izgalmas és élvezhető legyen.

Gáspár András azt mondta: Zalában népszerű a sportág, talán mert az itteniek szeretik a szabadságot, de a közúti közlekedésben a szabályok miatt nem élhetik meg azt – így hát marad számukra az off road. Szabó Zsolt polgármester hangsúlyozta: fontos a községnek a rendezvény, ezért ahhoz minden támogatást megadnak és biztosítják a szükséges infrastruktúrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában