gondoskodás

2021.08.23. 09:00

Zöldterületek karbantartása

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének a Köztisztaság, valamint településtisztaság fenntartásáról és a közhasználatú zöldterületek használatáról szóló többször módosított 46/2004. (XII. 03.) sz. önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésére, mely szerint (2) az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni: a) az ingatlan előtti közterület (járda, zöldsáv stb.) úttestig terjedő teljes területének gondozásáról, tisztán tartásáról, valamint a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról; f) az ingatlanról a gyalogjárda és az úttest fölé nyúló ágak és bokrok megfelelő nyeséséről úgy, hogy azzal biztosítsa a gyalogos-, illetve a közúti forgalom zavartalanságát, a közúti jelzések és úttartozékok (forgalomirányító lámpa és tábla) láthatóságát.

ZH

2021. augusztus 20-tól az önkormányzat fokozottan ellen­őrzi a közterületre kiültetett, valamint az ingatlanról kilógó növényzet állapotát, különös figyelemmel a közúti, valamint gyalogosközlekedés, közszolgáltatók (hulladékszállítás, gyors reagálású – mentő, tűzoltó, rendőrség – szervek) zavartalan feladatellátásának biztosítására.

A kötelezettségüket nem teljesítők figyelmeztetést kapnak, majd az önkormányzat szakvállalkozóval elvégezteti a növényzet eltávolítását, melynek költségét az ingatlantulajdonosra terheli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában