Frissen Zalából

2021.08.13. 11:00

Virágosítás mellett temetői fejlesztések zajlanak Lentiben

A város virágosítása mellett kisebb infrastrukturális munkákat is végeznek a Lenti Városüzemeltetési Kft. közfoglalkoztatottjai.

Korosa Titanilla

Czigány Tibor mutatja az új kaput Fotó: Korosa Titanilla

Idén is részt vesz a startmunka mintaprogramban az önkormányzat városüzemeltető cége, mely már harmadik éve foglalkoztat dolgozókat ennek keretében.

- Jelenleg két 15 fős csapatunk van – tájékoztatott Czigány Tibor ügyvezető. – Az egyik csoportot a mezőgazdasági programban foglalkoztatjuk, ez nálunk kertészeti feladatok elvégzését jelenti. A telepen található kertünkben virágpalántákat, fákat, cserjéket nevelünk. Ezek nagy részét kiültettük a város köztereire, igyekszünk úgy összeválogatni a fajtákat, hogy minden évszakban álljon rendelkezésre növény, ami felhasználható az önkormányzati területek díszítésére és folyamatosan neveljük az utánpótlást. A program emellett eszközbeszerzést is magába foglal, korábban vásároltunk egy traktort, most pedig sikerült egy 6 és fél tonna teherbírású pótkocsit beszerezni, ami megkönnyíti munkánkat, sok feladatot oldunk meg ezzel könnyebben.

Czigány Tibor mutatja az új kaput Fotó: Korosa Titanilla

Szintén 15 fő bevonásával zajlik a helyi sajátosságokra épülő értékteremtő program, melynek keretében a városüzemeltetési kft. dolgozói térkövezési munkákat végeztek, illetve elkészült a város köztemetőjének hátsó bejárata a Lenti-hegyre vezető Harangláb út felől. Itt bejáró készült, kovácsoltvas kaput helyeztek ki, illetve térköves járdát alakítottak a temetőben.

- Emellett, szintén a program keretében, még idén megújul az irodaépületünk előtti részen a burkolat, itt is térkövezést tervezünk – tette hozzá Czigány Tibor. – Továbbá négy parkolóhelyet is kiépítünk. Vannak továbbá kisebb feladataink, így hulladékgyűjtők, kerékpártárolók kihelyezése, illetve a Kerka-hídon a megrongálódott korlát felújítását is elvégezzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában