Frissen Zalából

2021.08.28. 07:00

Ötvenedik születésnapját ünnepelte a zalalövői óvoda

Megalakulásának ötvenéves jubileumát ünnepelte péntek délután a Borostyán Óvoda és Mini Bölcsőde. Az eseményen a búcsúzó nagycsoportosok adtak műsort.

Gyuricza Ferenc

A műsorban szereplő gyerekek a végén természetesen meg is kóstolhatták a tortát

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A jubileumi ünnepségre a jelenlegi dolgozók mellett a nyugállományú munkatársakat is meghívták.

Köszöntőjében Gyarmati Antal polgármester örömét fejezte ki, hogy valamennyi korábbi intézményvezető, így a nevelő munkát 1971-től egészen 1987-ig irányító Kánya Rezsőné, valamint utódai, Tóthné Járfás Györgyi és Németh Éva is jelen tudott lenni a rendezvényen. A polgármester szólt arról is, hogy óvodája korábban is volt a településnek, ám az rendszertelenül működött, majd a hatvanas években megnövekedett gyermeklétszám, illetve az óvodás korú gyermekek elhelyezésének akut problémája miatt 1970-ben hozzákezdtek a jelenlegi óvoda megépítéséhez. Az intézmény 1971-ben két csoporttal indult el.

A műsorban szereplő gyerekek a végén természetesen meg is kóstolhatták a tortát
Fotó: Zalai Hírlap

 

Az óvoda jelenlegi vezetője, Kovács Imréné a pedagógusok és a nevelőmunkát segítők elhivatottságát, lelkiismeretességét, illetve gyermekszeretetét emelte ki. Úgy fogalmazott: céljuk, hogy a gyerekek meghatározó élményeket vigyenek magukkal, amelyek később életüket, magatartásukat pozitívan befolyásolják. Szólt arról is, hogy számos kitüntető elismerést kaptak az évek során, a mini-bölcsődei csoport beindítása óta pedig immár többcélú intézményként működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában