Frissen Zalából

2021.08.11. 11:00

Megújított utat adtak át a baki szőlőhegyen

A község központjától három kilométerre lévő útszakaszt Farkas Tamás polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő, Bak díszpolgára avatta fel.

Arany Horváth Zsuzsa

Kovács Tamás helyi vállalkozó, Vigh László, Salamon Henrietta jegyző, Farkas Tamás és Kulcsár Béla kivitelező, kétoldalt Farkas Boglárka és Farkas Flóra.

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az 1833 négyzetméternyi, mint­egy 650 méter hosszú, megerősített alapú, szilárd burkolattal ellátott szakasz 10 millió forintos pályázati forrásból készült el, ezzel a három hegyhát több dűlőjében gazdálkodó közel kétszáz birtokos közlekedését könnyítette meg a baki önkormányzat. A hegyen századok óta folyik szőlő- és gyümölcstermesztés, amit a hegyháton 1884 óta álló kis kápolna léte is igazol. Farkas Tamás a ceremónián azt is elmondta, az út másik végén Tündérkertet hoztak létre őshonos gyümölcsfáknak. Lapunk kérdésére jelezte, mind többen vásárolnak területet itt, nem csak bakiak, a borturizmus is bontogatja szárnyait, s a tervek között a meglévő villamos hálózat mellé víz- és gázvezeték építése is szerepel. Most fúrt kutak adnak vizet.

Kovács Tamás helyi vállalkozó, Vigh László, Salamon Henrietta jegyző, Farkas Tamás és Kulcsár Béla kivitelező, kétoldalt Farkas Boglárka és Farkas Flóra. Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlé­si képviselő a Magyar falu program eredményeiről, az or­szág munkaerőhelyzetéről tájékoztatott, és elismeréssel szólt a helyi törekvésekről. Az ünnepség hangulatáról a Baki Pántlika Néptáncegyüttes ifjú táncosai gondoskodtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában