Frissen Zalából

2021.08.04. 06:50

Kétnapos ralifesztivált rendeznek Zalaegerszegen

A hét végén kétnapos ralifesztivált rendeznek a megyeszékhelyen, melyen a magyar ralisport több prominens képviselője is autóba ül. Az eseménysorozat fő futamait vasárnap rendezik, részben a ZalaZone területén, illetve Zalaegerszeg belvárosában, ahol forgalomkorlátozásokra kell számítani.

ZH

Pirossal a gyorsasági útvonala, zölddel a nézői útvonalak Fotó: ZH

A ZEG Rally Show-ra keresztelt eseményen az indulók közt ott lesz Bútor Róbert a Citroën C3 WRC-vel. Herczig Norbert és Ferencz Ramón a ZEG Rally Show-n ünnepli meg a szurkolókkal a római ERC-futamon elért harmadik helyét. Turán Frigyes is elhozza a Volkswagen Polo GTi R5-öt, és Csík Zoltán is megmutatja a Subaru Impreza WRC-t.

Egy ralishow-hoz hozzá tartoznak a Ladák, de ralikrossz-autók is végigmennek. Összesen több mint negyven autó nevezett a futamokra. Ami lényeges, hogy kötetlen formában, eredménykényszer nélkül autózhatnak a különleges helyszíneken a versenyzők, valamint a szurkolókkal is találkozhatnak. A megszokottnál több lehetőség nyílik a beszélgetésre, autogramosztásra és a közös fotók elkészítésére.

A ZEG Rally Show-n autóztatásra is lesz lehetőség, a szponzorok, barátok, családtagok így a jobb egyből tapasztalhatják meg, hogy milyen teljesítmény egy raliautó vezetése.

Pirossal a gyorsasági útvonala, zölddel a nézői útvonalak Fotó: ZH

A ZEG Rally Show egyik különlegessége a Zalaegerszeg belvárosában rendezett gyorsasági szakasz lesz. A városi gyorsasági szakaszok világszerte nagyon népszerűek, ezeken azok is ízelítőt kaphatnak a raliból, akik eddig nem jártak autóversenyen. A belvárosi gyorsaságit két alkalommal teljesítik a versenyzők, vasárnap 10:11-kor rajtol az első autó, a második kör pedig 12:25-kor kezdődik. Természetesen a szakasz kijelölésekor elsődleges volt a biztonság, ezért a pálya nyomvonalát és a veszélyes részeket erre az időre lezárják.

Zalaegerszeg belvárosában a térképen jelzett szakaszokon augusztus 7-én szombaton 16:00–20:30-ig, augusztus 8-án vasárnap 7:00–17:30-ig lesz teljes út­zár. A lezárt területen vasárnap 0–24 óráig megállni tilos, az ott parkoló járművekre figyelmeztető tábla kerül. A verseny ideje alatt nemcsak a gépjárművek, hanem a gyalogosok közlekedése is korlátozott lesz. Vasárnap a verseny alatt az egyetlen gyalogos kijárási lehetőség a Willis Hotel és a Nagytemplom között lesz. A szervezők kérik és köszönik az érintettek megértését, türelmét.

A többi gyorsaságit a ZalaZone tesztpályán rendezik, ahová a nézőket vasárnap ingajáratok is szállítják 8 órától. További információk a zegrally.hu oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában