Frissen Zalából

2021.08.18. 11:00

Két hétig tart a művésztelep Kisrécsén

A házigazda festőművészekkel, Ludvig Zoltánnal és Ludvig Dániellel együtt 30 kortárs képzőművész alkothat augusztus 22. és szeptember 4. között Kendlimajorban, a Ludvig Nemzetközi Művésztelepen.

Benedek Bálint

Augusztus 22-én (vasárnap) a 19 órakor kezdődő nyitóünnepséggel indul Kisrécse-Kendlimajorban a Ludvig Nemzetközi Művésztelep. A hazai és külföldi képzőművészek két hétig, szeptember 4-ig alkothatnak a zalai helyszínen. A házigazdák, Ludvig Zoltán festőművész és Ludvig Klára (képünkön) tegnap sajtótájékoztatót tartottak.

Fotó: Szakony Attila

Az esemény részleteiről tegnap sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők. A vendéglátó művésztelep nevében Ludvig Klára elmondta: szponzoraik és az önkéntes segítőik támogatásával augusztus 22-én (vasárnap) elkezdődhet az alkotótábor a 19 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitóval. Az első napon Tóth Lucia polgármester köszöntőjét követően koncertet ad Nagykanizsa város vegyeskara.

Augusztus 22-én (vasárnap) a 19 órakor kezdődő nyitóünnepséggel indul Kisrécse-Kendlimajorban
a Ludvig Nemzetközi Művésztelep. A hazai és külföldi képzőművészek két hétig, szeptember 4-ig
alkothatnak a zalai helyszínen. A házigazdák, Ludvig Zoltán festőművész és Ludvig Klára tegnap sajtótájékoztatót tartottak.

- A két hét alatt csak egyszer hagyjuk el a tábor területét, a környék értékeit fedezzük fel – folytatta. – Augusztus 28-án és 29-én ingyenes nyílt napot tartunk, melynek keretében bárki megnézheti az alkotókat munka közben. Augusztus 31- én 17 órakor a kanizsai Plakátházban Vonzások címmel az Európai Unión kívülről érkező művészek mutatják be alkotásaikat. Az alkotótábor szeptember 4-én, szombaton 18 órakor zárul, a rendezvényen Péntek Imre költő, író értékeli a művésztelep idei munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában