csillagászat

2021.08.08. 19:00

Hold-bemutatók és a Perseidák

Jövő szombatig tart a Vas megyei Őrimagyarósdon a Vega Csillagászati Egyesület (VCSE) nyári megfigyelőtábora, melynek életébe idén külsősök is betekintést nyerhetnek.

Varga Andor

Az Egy hét a csillagok alatt című országos programsorozat keretében ugyanis jövő pénteken (augusztus 13.) 20 és 22 óra között Hold-bemutatóra várják az érdeklődőket a táborba. Borult égbolt esetén 20 és 21 óra között csillagászati előadással kárpótolják mindazokat, akik ellátogatnak a helyszínre.

Illetve jövő vasárnap (augusztus 15.) a zalaegerszegi Dísz téren is lesz egy távcsöves Hold-bemutató, mely a tervek szerint 20.30 órától 22.30-ig tart. A két program ingyenes, illetve regisztráció és védettségi igazolvány nélkül látogatható. De ezekben a napokban távcső és rendezvény nélkül is érdemes figyelni az éjszakai égboltot, hiszen bolygónk ismét randevúzik a Perseidák meteorrajjal. Az előrejelzések szerint a csillaghullás maximuma augusztus 11-12., illetve 12-13. éjszakáján várható, egyaránt éjfél után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában