Frissen Zalából

2021.08.24. 10:00

Gyerekkori emlékeket idéztek meg a nyugdíjas sportnapon Lentiben

Ötödik alkalommal rendezte meg a helyi vadászháznál a Lenti Civil Nyugdíjas Klub hagyományos sportnapját a csesztregi és a lovászi társklubok tagjainak részvételével.

Korosa Titanilla

„Mocsárjárás” is szerepelt a feladatok közt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

– Idén is voltak új feladatok, illetve olyan, ismerős kihívások, melyet már az előző sportnapokon gyakorolhattak a résztvevők – fogalmazott Császár Dezső, a szervező egyesület vezetője. – A gyakorlatok, játékok összeállításában sok segítséget kaptunk az egészségfejlesztési iroda, valamint a városi könyvtár munkatársaitól.

Az aktív idősek először retró sorversenyen mérték össze ügyességüket, ezen belül mocsárjárás, kislabdadobás, labdaátadás, kapura rúgás, légpuskás lövészet várt rájuk, majd a gyerekkort megidézve az ugróiskolát is teljesíteni kellett. Zárásként pedig kvízkérdések vártak a résztvevőkre.

A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy immár ötödik alkalommal sikerült megszervezni az eredendően tavaszra tervezett, de a pandémia miatt kényszerűen nyárra halasztott programot.

„Mocsárjárás” is szerepelt a feladatok közt
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Mint azt Császár Dezső megfogalmazta: nagy öröm, hogy újra együtt tölthették az időt, hiszen erre hosszú hónapokon át nem volt lehetőségük a járványhelyzet miatt. Egyetértett ezzel Tóth Károlyné, a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub elnöke is, aki elmondta, hogy a tagokkal már nagyon várták ezt az eseményt. A lovásziak szeptember elejére kirándulást is terveznek, illetve tekeversenyre várják majd Lovásziban a társklubok tagjait. Király Edittől, a Csesztregi Korhatártalanok Klubja vezetőjétől pedig azt tudtuk meg, hogy a tagokkal, ahogy a járványhelyzet engedte, kisebb csoportokban találkoztak, de így is nehezen viselték a lezárások idejét. Ez idő alatt igyekeztek aktívan tartani a kapcsolatot egymással.

A sportnap vándorkupáját végül, ahogy tavaly, úgy idén is a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában