Frissen Zalából

2021.08.23. 14:00

Generációk találkoztak Kisrécsén, kivételes összefogás van a települések között

A hivatal udvarán szervezte meg szombaton a generációk találkozóját az önkormányzat. A főző- és süteményversennyel színesített napon a látogatókat természetfotókból álló kiállítás is várta.

Benedek Bálint

Ellátogattak a környékbeli települések vezetői is Kisrécsére, balról: Kovács Tamás (Nagybakónak), Szabó Tamás (Galambok), Cseresnyés Péter, Tóth Lucia és Laskai Béla (Nagyrécse)

Fotó: Gergely Szilárd

A járvány miatti lezárások után a kistelepülés kétszáz lakója alig várta, hogy újra közösségi rendezvényen találkozhasson barátaival, rég nem látott ismerőseivel. Tóth Lucia polgármester szerint a generációk találkozója beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis a hagyományos főzőversenyre minden eddiginél több, tizenegy csapat nevezett. Az ország tortája címhez kapcsolódva a kisrécsei Sümegi Bianka minden évben megsüti a falu tortáját, amely idén „Kinder Bueno” ízben, a település címerével díszítve került a látogatók tányérjára.

Ellátogattak a környékbeli települések vezetői is Kisrécsére, balról: Kovács Tamás (Nagybakónak), Szabó Tamás (Galambok), Cseresnyés Péter, Tóth Lucia és Laskai Béla (Nagyrécse) Fotó: Gergely Szilárd

– Szerettük volna a kultúrát, a művészetet is bevonni a programok közé, ezért kivételes tárlatot rendeztünk be a hivatalban – folytatta a polgármester. – A balatonmagyaródi Eiter Istvánnak a Kis-Balaton élővilágát bemutató fényképeit láthatják az érdeklődők. A főleg madarakat felvonultató tárlat még két hétig látogatható.

A környékbeli települések, Nagybakónak, Galambok és Nagyrécse polgármestere is tiszteletét tette a rendezvényen. Cseresnyés Péter államtitkár szerint egy ilyen kis közösség számára különösen fontos a kapcsolatok erősítése. Ezért jó látni a környező falvak vezetőit, hisz a térség közösen érhet el nagy dolgokat a jövőben.

Végeredmény. Főzőverseny: 1. Varró Tibor (Csapi), 2. Pfeifer Gergő (Zalakomár), 3. Polai Csaba (Kisrécse), Goór András (Csapi), Ács Albert (Kisrécse). Sütemény: 1. Polainé Nikolett, 2. Ács Dániel (mindketten Kisrécse).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában