Frissen Zalából

2021.08.09. 07:00

Falunapot rendeztek a „szobafogság” után Tófejen

A nemzeti lobogó mellett a székely zászlót is felvonták a falunap megnyitóján, jelezve, hogy Tófej lakossága ismét együtt ünnepelt a testvértelepülés, az erdélyi Gyulakuta küldöttségével.

Gyuricza Ferenc

Az ünnepélyes zászlófelvonás pillanata. A nemzeti lobogó mellé felkerült a székely zászló is Fotó: Gyuricza Ferenc

A programsorozat már péntek este elkezdődött, a Bikini koncertjével a sportpálya mellett felállított sörsátorban. A szombati ünnepélyes megnyitón valamennyi szónok – a község polgármestere, Horváth Zoltán, Gyulakuta önkormányzati vezetője, Varga József, illetve a Zala megyei közgyűlés alelnöke, Bene Csaba is – a pandémiás időszak megpróbáltatásairól és az összefogás fontosságáról beszélt.

Az ünnepélyes zászlófelvonás pillanata. A nemzeti lobogó mellé felkerült a székely zászló is Fotó: Gyuricza Ferenc

Varga József úgy fogalmazott: bár a vírus átmeneti szobafogságra késztetett bennünket, de visszatérve régi életünkhöz újra egymásra találtak családtagok, barátok. Bene Csaba az oltás fontosságát hangsúlyozta, megköszönve mindazoknak, akik éltek a lehetőséggel, a többieket pedig biztatta, hogy a helyzet további normalizálódása érdekében kérjék a vakcinát. A falunap ezt követően szórakoztató programokkal folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában