kilencedik forduló

2021.08.03. 07:00

Elektromos biciklik: újabb pályázat

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a kilencedik fordulója nyílik meg augusztus 2. és 6. között.

ZH

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Schanda Tamás jelentette be ezt, hozzátéve, hogy a kormány eddig több mint 4800 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá közel 522 millió forinttal.

Az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat újabb szakasza augusztus 2-án reggel 8 órakor nyílt meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

– A kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. Az elektromos kerékpárok vásárlását segítő pályázat célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a magyar embereket a hétköznapokban is – fejtette ki Schanda Tamás az ITM közleményében.

A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás, a benyújtás határideje 6-a éjfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában