Frissen Zalából

2021.08.18. 08:00

A csörnyeföldei búcsú a falunapot is helyettesíti

Miután nincs külön falunapja a településnek, a Nagyboldogasszony- napi búcsú a legnagyobb nyári közösségi rendezvény. Ekkor szórakoztató programok is várták az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

A kilencéves szentgyörgyvölgyi Zsohár Marcell Horváth Csaba fazekas segítségével próbálta ki a korongozást Fotó: Gyuricza Ferenc

Az önkormányzat szándéka a régi búcsúi hangulat felidézése volt, ezért meghívták a körhintásokat is, mondta lapunknak Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester, hozzátéve, hogy számítottak a helyi és környékbeli kézművesekre, őstermelőkre is, akiket szintén támogatni szerettek volna a rendezvénnyel. Invitálásukra Bázakerettyéről, Muraszemenyéről, Letenyéről és Tornyiszentmiklósról is érkeztek árusok.

A kilencéves szentgyörgyvölgyi Zsohár Marcell Horváth Csaba fazekas
segítségével próbálta ki a korongozást Fotó: Gyuricza Ferenc

- Látogató szintén szép számban akadt, annak is köszönhetően, hogy minden korosztálynak igyekeztünk programot kínálni – folytatta a polgármester. – A csokigyáras gyermekprogramnak volt a legnagyobb sikere, a Zalaapátiból érkezett harmonikások mindenkit megénekeltettek, a letenyei művészeti iskola növendékei közül pedig a csörnyeföldi gyerekek szerepeltek. Vártuk az esti zenés programot is, ám a fenyegető vihar miatt azt már kénytelenek voltunk szabadtérről áthelyezni a közösségi házba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában