Frissen Zalából

2021.07.20. 10:00

Veszélyekről, énképről, szerelemről is szó volt a hévízi református gyülekezet táborában

Minden eddiginél többen, 43-an vettek részt a hévízi református gyülekezet hatodik nyári hittantáborában. Az egyhetes programhoz kilenc felnőtt segítő csatlakozott szolgálatával.

Péter B. Árpád

A tábor programjai lelki feltöltődést biztosítottak a résztvevőknek

Fotó: ZH

A balatongyöröki református üdülőházban tartott tábor Máté evangéliumából származó mottója a pólókon is olvasható volt: „Jézus mondja: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!”

– A nehéz járványhelyzet után mindannyiunknak sokat jelent ez az ige, amely arról tanúskodik: az Úr utánunk jött, megmentett, megsegített bennünket, és nem kell félnünk, mert ő velünk van – fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor, aki a nagyobb gyerekekkel, míg Kotora Pál és Kotora Erika hitoktató a kisebbekkel foglalkozott.

A tábor programjai lelki feltöltődést biztosítottak a résztvevőknek
Fotó: ZH

Délelőtt a konfirmáltakkal az őket érintő és érdeklő témákról beszélgetett a lelkész, ezeken az alkalmakon szó volt például a teremtés és az evolúció kérdéséről, az önérté­kelésről, énképről, emellett szóba kerültek a korosztályt fenyegető veszélyek, így az alkohol és a drog, továbbá az, hogyan lehet szépen megélni a fiatalkori szerelmet, foglalta össze Péntekné Vizkelety Márta, azt is elárulva: a gyerekeket kikapcsolódást biztosító programok is várták, sok-sok játékkal.

Például repülőmodell-versenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők Kotora Pál presbiter, hitoktató vezetésével, aki arról beszélt: hálát adnak Istennek, hogy a Covid-helyzetben idén is megtarthatták a tábort, amelyben korcsoportos bontásban foglalkoztak a fiatalokkal.

A táborzáró estére meghívták a szülőket is az üdülőházba, ahol a gyerekek bemutatták, elmondták, mivel gyarapodtak az egy hét során, így előadták a frissen tanult gitáros dalokat is, majd közös szeretetvendégség következett: a gyülekezet tagjai kétféle ételt főztek bográcsban erre az alkalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában