Frissen Zalából

2021.07.10. 10:00

Újabb lehetőséget kaptak a kistelepülések a fejlesztési terveik megvalósítására

Újabb lehetőséget kaptak a kistelepülések a fejlesztési terveik megvalósítására – jelentette be Cseresnyés Péter államtitkár pénteken délelőtt Kisszigeten.

Gyuricza Ferenc

Cseresnyés Péter és Böröczné Hóbor Anikó a temetőhöz vezető úton Fotó: Gyuricza Ferenc

Mint mondta: a Belügyminisztérium költségvetéséből biztosítanak forrást intézmények, illetve utak és járdák felújítására. Az államtitkár kiemelte: csak a saját választókerületében 27 település jutott összesen közel 270 millió forinthoz.

A többségük út- és járdafelújításra pályázott – az e célra elnyert összegek nagyságrendje 7-8 millió forinttól közel húszmillióig terjed, míg Nagykanizsa 48 millió forintot kapott –, néhány község pedig intézményfelújításhoz igényelt támogatást.

Cseresnyés Péter és Böröczné Hóbor Anikó a temetőhöz vezető úton Fotó: Gyuricza Ferenc

Cseresnyés Péter szerint nincs olyan település az országban, amely a támogatásoknak köszönhetően az elmúlt években ne tudott volna jelentős fejlesztéseket megvalósítani. A sikeresen pályázó települések egyike Kissziget, az államtitkár ezért választotta sajtótájékoztatója helyszínéül a községet.

Böröczné Hóbor Anikó polgármester elmondta: a mintegy 17,5 millió forintos támogatást önkormányzati tulajdonú utak felújítására fordítják. Az egyik lakóövezetben található, a másik a temetőhöz vezet. Utóbbinak a belterületi szakaszát újraaszfaltozzák, míg a külterületi rész felújítására most adnak be pályázatot. Az elnyert összeget a község mintegy hárommillió forintos önrésszel egészíti ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában