Frissen Zalából

2021.07.13. 17:30

Több mint 20 kilométert tekertek a zalaegerszegi barátságos biciklis verseny résztvevői

Tekerj velünk! – hívta kerékpározni immár negyedszer a városrész apraját és nagyját a Besenyői Baráti Kör. A vasárnap délelőttre szóló invitálást egy híján ötvenen fogadták el, s bicikliztek körbe-körbe közel két órán keresztül a lakóhelyük utcáin.

Fincza Zsuzsa

Idén is a közösségi ház elől startolt a biciklitúra. Az élen Koller István ötletgazda és főszervező

Fotó: Fincza Zsuzsa

– Sikerült hagyományt teremteni a barátságos kerékpáros körversenyből – jegyezte meg a népes mezőny láttán Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere, a településrész önkormányzati képviselője. – Büszke lehet a besenyői közösség, hiszen ezzel is az egészséges életmód melletti elkötelezettségüket bizonyítják – tette hozzá.

– A gyalogtúra már régóta rendszeres heti programunk, ám a kerékpározásra is egyre nagyobb az igény. Hamarosan Kerkaszentkirályra megyünk, hogy kipróbáljuk a Kerka-Mura-raftingot, s még ebben a hónapban Pilisszentkereszt főhadiszállással négynapos, gyalogtúrákkal színesített kiránduláson veszünk részt – avatta be lapunkat a baráti kör terveibe Semetkéné Szipőcs Erika, a közösség vezetője.

Idén is a közösségi ház elől startolt a biciklitúra. Az élen Koller István ötletgazda és főszervező
Fotó: Fincza Zsuzsa

– Gyerekkorunkban a gyaloglás, biciklizés mindennapos elfoglaltság volt. Akkoriban nem volt nagy kunszt lekerekezni a Balatonra, ma „hőstettnek” számít – mondta Koller István, a biciklitúra ötletgazdája és főszervezője, aki rendszeres résztvevője a Balaton-kör biciklitúrának is. – Kamaszként, ha fürödni támadt kedvünk, bringára pattantunk, és letekertünk a pusztaszentlászlói strandra.

Elért volna Pusztaszentlászlóig a vasárnapi biciklitúra is, hiszen a Besenyő utca – Hegyi út – Kutilapi út – Cseresznyésszeri út – Esze Tamás utca – Besenyő utca több mint 2 kilométeres körét 10-12-szer tették meg a résztvevők. Ami mégis a fő erénye a rendezvénynek, hogy már kezdettől igazi családi időtöltésnek bizonyult, hiszen együtt sportolt a szülő a gyermekével, a nagyszülő az unokájával.

A legfiatalabb résztvevő, Szabó Lili például tavaly még apukája bringáján a gyermekülésben, idén pedig már saját járgányával vett részt a barátságos körversenyen. Ahol amúgy nem a gyorsaság, hanem a kitartás számított, amiről mindenki oklevelet is kapott a szervezőktől.

A biciklisek biztonságos közlekedéséről a járműforgalom irányítása révén a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület tagjai gondoskodtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában