Frissen Zalából

2021.07.05. 13:00

Szent Iván-éji vigasságot tartottak Zalaszentbalázson

Kora délután kezdődött és az éjszakába nyúlt szombaton a Szent Iván-éji vigasság a nemrég átadott piactéren.

Horváth-Balogh Attila

A rendezvény első fellépője a helyi népdalkör volt Fotó: HBA

A tűzugrás ugyan biztonsági okokból elmaradt, de a színes programok kárpótolták a résztvevőket. A szervező önkormányzat számos attrakcióval készült a gyerekeknek, de a felnőtteknek is adott volt minden feltétel a felhőtlen szórakozáshoz.

Fellépett a Zalaszentbalázsi Népdalkör, az Orfeum Vándorszínpad, volt bűvészshow, stand up Rokker Zsoltival, Kovács Szilvia musicalválogatással érkezett, végül a napot retró diszkó és kívánságműsor zárta.

A rendezvény első fellépője a helyi népdalkör volt Fotó: HBA

-Magyarszerdahellyel közösen jelentős, 45 millió forint uniós forrást nyertünk a helyi identitást erősítő programok szervezésére még 2019-ben, amiből önkormányzatonként 20-20 milliót fordíthatunk rendezvényekre – bocsátotta előre Hencsei Margit polgármester.

- Saját erőből ennyi pénzt nem tudtunk volna biztosítani ezekre a célokra. Abban az évben két rendezvényt még meg tudtunk tartani, 2020-ban a járványhelyzet miatt egyet sem. Idén ez az első próbálkozásunk, s az év végéig további programokat is tervezünk: lesz hegyhátak találkozója, szüreti mulatság, és a karácsonyra is készülünk.

Vannak Magyarszerdahellyel közös eseményeink és olyanok is, amelyeket egymástól függetlenül bonyolítunk le, illetve a rendőrséggel együttműködve, a gyerekekre gondolva, közlekedésbiztonsági programon dolgozunk. Hencsei Margit jelezte: e rendezvénnyel vették ténylegesen birtokba az egy hónapja átadott, közel 56 millió forintból elkészült piacteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában