a rendező tájékoztatott

2021.07.11. 07:00

Sajtónyilvános olvasópróbát tartott a zalaegerszegi Kvártélyház

A Pál utcai fiúk című zenés színmű próbáján Tompagábor Kornél rendező tájékoztatta a darab népes alkotógárdáját az előttük álló időszak feladatairól.

zaol.hu

Mint elmondta, régi terve válik valóra azzal, hogy a Dés László zenéjével, Geszti Péter és Grecsó Krisztián szövegeivel kiegészült regényt bemutathatják. Molnár Ferenc ifjúsági regénye 1906-ban, ifjúsági folyóiratban jelent meg először.

Az egyik legolvasottabb, legnépszerűbb regény, kötelező olvasmány az általános iskola ötödik osztályában. Külföldön a legismertebb magyar regény: számtalan nyelvre lefordították, sok országban szintén kötelező vagy ajánlott iskolai olvasmány.

A rendező a darab hangulatára való ráhangolódást családi üveggolyókkal és fotókkal biztosította, s kitért arra is, hogy valószínűleg mindenki volt már életében Nemecsek, akit kiradíroztak vagy kisbetűvel írtak valamilyen okból, valamilyen nehezebb élethelyzetben. A próbán Mészáros Tibor bemutatta a díszlet makettjét, Szőke Julianna pedig a jelmezekét, míg Máriás Zsolt és Köves Marcell a zenéért és a hangzásért felel. A darabban a kaposvári egyetem színinövendékei mellett Hertelendy Attila és H. Horváth Gyula is látható lesz. Az előadás premierjét július 30-án tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában