Frissen Zalából

2021.07.16. 12:00

Romanapot tartottak Iharosberényben

Romanapot rendeztek nemrég a Zala–somogyi megyehatárhoz közeli településen, az eseményt különösen a gyerekek és a gasztronómia iránt érdeklődők várták nagyon.

Horváth-Balogh Attila

Bogdán Imre, Bogdán János, Nyerges József, Kalányos Zoltán, Bogdán János, Fadgyas János és Ledniczky Miklós Jánosné Fotó: ZH

De persze, valójában mindenki más is, mert a Covid miatti hosszú bezártság után ez volt az első komolyabb szórakoztató, fesztivál jellegű rendezvény Iharosberényben. Bogdán János, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat vezetője elmondta, külön öröm volt számára, hogy Karsai György elnök vezetésével inkei kollégáik (köztük Czene József és felesége) besegítettek a főzésbe, így a résztvevők kétféle étel, babgulyás és csülkös pacal közül választhattak.

Bogdán Imre, Bogdán János, Nyerges József, Kalányos Zoltán, Bogdán
János, Fadgyas János és Ledniczky Miklós Jánosné Fotó: ZH

A helyi, községi elöljárókon kívül megtisztelte a rendezvényt jelenlétével Bogdán Imre, a Somogy megyei roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, Bogdán János, Nyerges József, Kalányos Zoltán vezetőségi tagok, illetve Zalából, Nagykanizsáról Tejfel József, a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete elnöke.

A gyermekek sok játék közül választhattak: volt ingyenes légvár, ringlispíl, pónilovaglás. Ezenkívül a helyi polgárőr és tűzoltó egyesület segítségével, Ledniczky Miklós Jánosné vezetésével aszfaltrajzoláson is részt vehettek a gyerekek. A főzőverseny zsűrijének tagjai – Fadgyas János, Horváth Ferenc, Varga Róbert, Kalányos György és Ledniczky Miklós Jánosné – változatos ételeket kóstolhattak.

Összességében a rendezvény jól sikerült, amiben nagy szerepük volt a helyi roma önkormányzat tagjainak, Bodai Sándor elnökhelyettesnek és Bogdán Józsefnek, Orsós Péternek, Ignácz Péternek, valamint Orsós Zoltánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában