Frissen Zalából

2021.07.13. 08:00

Izgalmas színfolt a Dombérozó kínálatában

Izgalmas színfoltként jelent meg az V. Göcseji Dombérozó kínálatában az a többrészes programelem, amely leginkább Gutorfölde nevéhez kötődik, de szintén több település összefogásával jött létre. Vasárnap motoros, hegyi biciklis és bakancsos túrára invitálták a résztvevőket, míg az esti órákban rockzenei koncertek várták a műfaj kedvelőit.

Gyuricza Ferenc

Rudán Joe (balról) és Tóth László a színpadon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Nyakas István polgármester úgy fogalmazott lapunknak: már hagyományokkal bíró helyi programokat igyekeztek párosítani a Dombérozó arculatához, s miután ez utóbbi is a helyi értékek és erősségek bemutatására jött létre, elképzeléseik hamar találkoztak.

Rudán Joe (balról) és Tóth László a színpadon
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Gutorfölde most első alkalommal vesz részt a Göcseji Dombérozóban, miután a tavalyi rendezvényt az akkori vírushelyzet miatt kényszerűségből le kellett mondani – magyarázta a polgármester. – A túrák megszervezésével az volt a szándékunk, hogy megmutassuk azt az egyedülállóan szép vidéket, ahol élünk, s közben engedjünk bepillantást értékeinkbe is. Ennek megfelelően az egyes útvonalak nemcsak a göcseji tájon haladtak keresztül, de érintették a rádiházi ménest, annak lovas múzeumát, a környéken fellehető kápolnákat, a kiránduló- és horgászhelyül szolgáló tavakat, végül pedig tájjellegű ételeket is kínáltunk a résztvevőknek.

A motoros túrát a Göcsej Motoros Egyesület tagjai vezették. Káli Attila szerint a Göcsej dombvidéke különösen alkalmas a túramotorozásra, hiszen valóban festői errefelé a táj. Az útvonalat úgy jelölték ki, hogy szinte teljesen körbejárták a tájegységet, a Dombérozóhoz csatlakozott települések közül is jó párat érintve. A túrák végállomása a térség egyik legmagasabb pontja, a Tófej-hegyi kápolna volt, ahol a késő délutáni és esti órákban zenés programokkal folytatódott a nap. Fellépett a Rox és a TMK Rock Band, illetve a többek között a Pokolgép, a P. Mobil, a Mobilmania és a Dinamit zenekarban is megfordult énekes Rudán Joe, valamint a gitáros Tóth László adott közös akusztikus koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában