Szponzorált tartalom

2021.07.02. 13:20

Bullshitelés nélküli új generációs angoltáborok, hogy élvezze a gyerek a nyarat

Ha befizetjük gyerekünket egy nyári táborba, joggal várjuk el, hogy ne csak az alapszükségletei legyenek kielégítve, de épüljön is, elősegítse a további tanulmányait. Bosszantó, ha elvárásaink nem találkoznak a realitással. Az angoltábor ilyen, ezért mutatunk olyan tábort, ami magas minőséget ad szülőnek és élményeket a gyereknek.

Fotó: PEPOLE TEAM

Nem egy táborral futottunk már lyukra, mi szülők, és az is előfordulhatott, hogy nem éreztük elegendőnek a végeredményt, habár csemeténk jól érezte magát. Természetes, hogy szülőként nem csupán egyetlen szempontot vesszük figyelembe egy-egy tábor kiválasztásakor.

A kommunikáció-központúság pénzkidobás helyett eredmény

A megoldás nem a poroszos módszerű táborokban rejlik, hanem a kommunikáció-központú idegennyelv-oktatásban, amely kellő szabadságot ad a gyerekeknek, így élménnyé változtatja az ismeretelsajátítást. A PEOPLE TEAM Alapítvány 1991 óta szervez nyári táborokat. Első évben angoltáborként indult, ma már azonban 10 témacsomag és 30 szekció várja az izgalmas programokra és gyakorlati tudásra vágyó 7–17 éves fiatalokat. Mindezt Kecskeméten, 2021 nyarán, hétnapos turnusokban, napközis (más néven bejárós) és bentlakásos (ottalvós) táborként – a választás a családon múlik, a részvételi díj ennek is a függvénye.

Mitől új generációs PT angoltábora?

A magyar oktatási rendszerben többségében magyar származású tanárok oktatnak angolt, ami látszólag megkönnyíti a kommunikációt, valójában azonban nehezebbé teszi az idegen nyelv elsajátítását. A PEOPLE TEAM Z generációs külföldi tanárokat vet be, hogy laza hangulatban, fiatalos témákat boncolgatva érjenek el eredményeket a részvevők. A délelőtti foglalkozások alatt olyan témákat érintenek, amelyek érdeklik a gyerekeket. Kapcsolódási pontokat és érdeklődési köröket keresnek: megragadó témákat, amelyekről rengeteget cseveghetnek az adott nyelven. Ide kattintva lehet jelentkezni.

Fotó: PEPOLE TEAM

Így kezdődik

Nyelvi szintfelmérő teszttel indítanak, amely az írásbeli és szóbeli tudásról egyaránt képet ad. Érkezzen valaki nulla idegennyelv-tudással vagy nyelvvizsga előtt álló készségekkel, olyan csoportba kerül, ahol hasonló szinten álló gyerekek vannak, a kiscsoportos foglalkozások miatt pedig bátran lehet kérdezni, nem fordulhat elő, hogy nem válaszolnak a felvetett problémákra. Sőt, a PT a NYELVEK + ORSZÁGOK témacsomagja nemcsak angoltábort kínál, de magyar mint idegen nyelvre is lehet jelentkezni az itt élő vagy tanuló diákoknak. Ebben az esetben természetesen magyar származású tanár fogja őket instruálni. Délutánonként szabad a program, mindenki maga választhatja meg, hogy bandázna, strandolna, állatkertet látogatna, vagy inkább hazamenne a szülői házba – tapasztalatok alapján az, aki egyszer meglátogatja a PT-t, szíve szerint addig maradna, ameddig csak lehet.

 

Tűzzük ki a célt!

Minden esetben a gyakorlati tudásra fókuszálnak, amelynek segítségével a résztvevők képesek lesznek eligazodni egy idegen városban, esetleg megérteni a sorozatokat felirat nélkül – a haladók akár külföldi tanulmányaikra is felkészülhetnek a PEOPLE TEAM segítségével; az eredmény a kezdeti szinttől és a kitűzött céltól függ. Ez idén nyáron, a PT nyári táborában, a következő turnusok valamelyikén (vagy ha tetszik, mindegyikén) valósulhat meg:

  • július 25–31.,
  • augusztus 1–7.
  • és augusztus 8–14.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában