áldást mondanak

2021.07.22. 07:00

Autószentelés több településen

Szent Kristóf ünnepét július 25-én tartja a katolikus hagyomány. Az utasok, vándorok, hajósok, a közlekedők védőszentje a tizennégy segítő szent egyike, a népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja, akinek képét ma is sok autós és motoros magával hordja.

Arany Gábor

A Magyar Autóklub Szent Kristófról nevezte el azt a díjat, amelynek bronz, ezüst és arany fokozatával jutalmazza azokat, akik legtöbbet tettek a biztonságos közlekedésért. Az autós civil szervezet kezdeményezésének eredményei is, hogy sok-sok éve Zala megyében felelevenítették a Szent Kristóf-napi járműszentelések hagyományát. Ezen a hét végén, július 25-én, vasárnap négy zalai településen részesülnek a közlekedők, illetve járműveik áldásban.

Nagykanizsán a kórházi kápolnánál a 8 órakor, míg a Jézus Szíve-templomnál a 10.30-kor kezdődő misét követően tartanak járműszentelést. Tornyiszentmiklóson a 9 órai mise után lesz járműszentelés. Zalaegerszegen a kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomnál a 10 órakor kezdődő misét követően áldják meg a járműveket. Lentiben az este fél hétkor kezdődő mise után lesz autószentelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában